Çağın Erenoğlu

Çağın Erenoğlu

SAKLANMA, ÇIKMAZ O SOKAK…


p-002.jpg

Bazen iş yerinde, bazen evimizde, çoğu zaman duygu ve düşüncelerimizi kontrol altında tutmak için fazladan mesai harcıyoruz. Yorucu olsa da dilimize hâkim olmak ve ağzımıza kilit vurmak bir dönem sonra maalesef alışkanlığa bile dönüşebiliyor. Modern dünyanın gereksinimleri olan her şey yolundaymış gibi davranmak, sevmesek bile eyvallah deme durumları anlık olarak hayatımızı kurtarabiliyor fakat Akrep burcunda gerçekleşen Retro Venüs ve Merkür kavuşumu zamanı kesinlikle değil.

Bu günlerde etkisini oldukça fazla hissedeceğimiz Akrep burcundaki Venüs-Merkür kavuşumu haftasında özellikle retro etkisi altında gerçekleşen bu birliktelikle saklamaya çalıştığımız hususlar su üstüne çıkmak için fırsat kolluyor. İşimize gelse de, gelmese de ağzımızdan istemsizce çıkan sözler veya çevresel sebeplerle açığa çıkacak durumlar için en iyisi dürüst kalmak olacak. İlişki dinamiklerinin açığa çıkma safhası diyebileceğimiz bu haftada duygu birikimi yaptığımız konularda kendimizi artık gizlememek ve daha açık ifade etmek herkes için oldukça karlı olacaktır. Saklanmamız gereken bu haftada burçların ayrıntılı yorumlarına göz atalım…

 

KOÇ: İşlerinizin yoğunlaşması nedeniyle bu hafta temponuz ve aktiviteleriniz de artış gösteriyor. Zamanlama konusunda daha dikkatli davranmanız gereken bu dönemde aceleci tavırlar içine girmemelisiniz. Kendinizi koruma altına almanız sizi sakatlıklar ve oluşabilecek kazalardan koruyacaktır.

BOĞA: Aile kavramının ön planda olacağı bu yeni haftada yakınlarınıza daha çok vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Aile ve akrabalar ile yapılacak ziyaretlerde uzun zamandır konuşulmayı bekleyen bazı üzeri örtülü kalmış konular ortaya çıkabilir. İçinizdekileri saklamayın, daha iyi hissedeceksiniz.

İKİZLER: En mutlu döneminizi yaşayabileceğiniz bu günlerde şans potansiyeliniz oldukça yüksek. Gerek iş çevresinde gerek yakın çevrenizde ele alınacak konular üzerinde yeterince mantıklı olmanız durumunda her konudan karlı çıkacağınız bir haftadasınız.

YENGEÇ: Duygular konusunda en çok birikim yapan Yengeç burçlarının 5. evinde Merkür Venüs kavuşumu meydana gelmekte ve ikili ilişkilerinizde kendinizdeki becerileri yeniden keşfedip kullanamaya başlayacağınız bir döneme işaret etmekte.

 

ASLAN: Aile içerisinde geçmişle ilgili konular bu hafta gündeme gelebilir. Ev, yuva kurma konusunda faal olabileceğiniz bir haftadasınız. Mobilya ve aksesuar almak için parasal konularda harcamaların ve masrafların gündeme geleceği bu dönemde bütçeleme konularında dikkatli olmalısınız.
 

BAŞAK: Yönetici gezegeni Merkür olan Başak burcunun 3. evinde gerçekleşen kavuşum, yakın çevre ile halletmeniz gereken işlerde size dikkat çekiyor. İlişkiler ile ilgili yapacağınız hamlede bu hafta hız kazanacak ve hareketli günler geçireceksiniz.

TERAZİ: Para ile ilgili işlerin genel olarak konuşulacağı ve anlaşmaya varılması gereken bir hafta içerisindesiniz. Yatırımlar ve iş ortaklıkları açısından olumlu etkiler altında olmak adına hafta sonunu beklemeniz faydalı olacak zira Venüs-Mars sert etkileşimi hafta ortalarında negatif sonuçlara sebep olabilir.
 

AKREP: Venüs retro etkisini direkt kendi evlerinde alacak olan Akrepler, Merkür kavuşumu sizin 1. Evinizde gerçekleşiyor. Kendinizde gerek fiziksel, gerek duygusal değişikler yapmak isteyebilirsiniz. Geçmişle ilgili düşündüğünüz konular üzerine bu hafta harekete geçecek ve kişisel alacağınız kararları çevrenize yansıtacaksınız.
 

YAY: Uzun zamandır beklediğiniz fırsatlar bu hafta size oldukça yaklaşmış durumda. Yönetici gezegeniniz Jüpiter’in oluşturduğu yapıcı açı ve destek ile mevcut durumlarınızı lehinize çevirmek için çok uygun bir haftadasınız. Özellikle ticaret ve iş ile ilgili konularda oldukça sağlam adımlar atabileceğiniz bir haftadasınız.
 

OĞLAK: Bu hafta Ay, Oğlak burcunda ilerlerken eski arkadaşlarla bir araya gelebilir ve uzun zamandır görmediğiniz kişiler ile görüşme fırsatı yakalayabilirsiniz. Ay’ın üzerinizde doğuracağı duygusal etkiler ile geçmişe özlem duymanız hayli olası ama unutmayın retro sonrasında, alacağınız kararların geçmişe yönelik olmaması gerektiğinin farkına varacaksınız.

KOVA: Bu haftanın en şanslı burçlarından diyebileceğimiz Kovalar, Merkür-Venüs kavuşumu 10. Evinizde gerçekleşiyor ve üst otoritelerle aranızı sıkılaştırıyor. Müdürleriniz veya direktörleriniz ile bir araya sıkça gelebilirsiniz. İş konusunda üstleriniz bu hafta sizden sorumluluk almanızı isteyebilir.
 

BALIK: Merkür-Venüs kavuşumu 9. Evinizde gerçekleşiyor. Din, felsefe ve inanç konuları üzerinde yeni fikirler ve aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Bu hafta özellikle yolculukların daha ön planda olacağı, gerek içsel gerek fiziksel yolculukların aktif olacağı bir haftadasınız. Cuma günü Merkür-Neptün arasında belirginleşen açı ile yaratıcılığınızı en iyi şekilde de kullanabilirsiniz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar