RUSYA'NIN SIR GİBİ SAKLADIĞI HİPERSONİK FÜZELERLE DONATILMIŞ S-500 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ HAKKINDA NE BİLİNİYOR ?

RUSYA'NIN SIR GİBİ SAKLADIĞI HİPERSONİK FÜZELERLE DONATILMIŞ S-500 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ HAKKINDA NE BİLİNİYOR ?

2020 yılından az süre sonra Rusya semalarının kontrolü Rus savunma şirketi Almaz-Antey'in geliştirdiği, hipersonik füzelerle donatılmış S-500 hava savunma sistemlerinin kontrolü altına girecek.

S-500'ler, düşmana ait füzeleri ve hava araçlarını 100 kilometre irtifada imha edebilecek. Günümüzde hiçbir hava savunma sistemi, bu kadar geniş bir menzile sahip değil.

ULTRA UZUN MENZİLLİ GÜDÜMLÜ FÜZE '40N6' KULLANILACAK

S-500'ler için özel olarak geliştirilen ve '40N6' adı verilen ultra uzun menzilli güdümlü füze, yeni hedef odaklı (homing) başlığıyla sistemin yerküreyle flört etmesini ve bir yandan da hedefleri tanımlamasını ve imha etmesini sağlayacak. Eskiden tüm bu fonksiyonlar hava savunma sistemine dahil edilen radarlar tarafından yerine getirilirken, yeni savunma sistemi bunları bizzat gerçekleştirecek.

Bununla birlikte '40N6' füzesi, hedefine 9 Mach (10.800 km/s) hızla ilerleyecek.

ŞİMDİLİK 500 KM MENZİLE SAHİP

Açık kaynaklara göre S-500 sistemi, halihazırda hedeflerini 500 km uzaktan tespit edebiliyor. S-400'lerde bu rakam 600 km iken, S-500'lerin geliştirme çalışmaları tamamlandıktan sonra ulaşacağı nihai maksimum menzil merakla bekleniyor.

PATRİOT'LAR S-500'LERİN GÖLGESİNDE KALIYOR

S-500'leri yabancı muadillerinden ayıran en önemli fark, Rus sisteminin sahip olduğu 360 derecelik görüş açısı. En yakın rakibi olan Amerikan MIM-104 Patriot, yalnızca 180 derecelik açıyla tarama yapabilirken Patriot'lar yarım saat alan ateşleme pozisyonuna getirme süresiyle de handikap oluşturuyor. Ayrıca Patriot'ların menzili de 200 km ile sınırlı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler