Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği: ABD uydularının misyonu bilinmiyor

Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği: ABD uydularının misyonu bilinmiyor

Rusya’nın Cenevre’deki BM Şubesi Daimi Temsilcisi Yardımcısı Andrey Belousov, Moskova’nın ABD uydu grubunun yörüngedeki boyutları ve amacından endişe ettiğini söyledi.

Andrey Belousov, BM Genel Kurulu Birinci Komitesi’nde yaptığı konuşmada, “Bu grup, binden fazla uydudan oluşuyor, yani diğer tüm devletlerin uydularının toplam sayısıyla mukayese edilebilir” dedi.

Moskova’nın diğer ülkelerin uzay faaliyetleri için zorluk ve engeller çıkarmaya çalışmadığını, belirten Belousov, ABD uydularının misyonunun ne olduğunun bilinmediğini, hepsinin de meteoroloji veya telekominikasyon uyduları olarak kaydedildiğini ifade etti.  

Washington’ın daha 1960-1970’lerde “katil uydular” programı oluşturduğunu hatılatan diplomat,  “ABD ve müttefiklerinin uyduların silah olarak kulanılabileceği yönündeki ifadeleri gözönüne alındığında, bunun hatırlanması önemlidir” dedi.

Nisan ayında, Amerikan Güvenli Dünya Vakfı (Secure World Foundation) tarafından yayınlanan küresel uzay savunma sistemleriyle ilgili bir raporda, ABD’nin askeri GSSAP casus uydularının jeostasyoner yörüngede defalarca Rus ve Çin askeri ve sivil uydularına gizlice yaklaşarak denetim çalışması yaptıkları belirtildi.  

Daha önce de Rus izleme cihazlarının, ABD askeri GSSAP uydularının yoğun hareketliliğini kaydettiği bildirilmişti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler