Rusya'dan Washington’a çağrı: Rus avına son verin

Rusya'dan Washington’a çağrı: Rus avına son verin

Rusya vatandaşı Marina Butina’ya verilen hapis cezasını savunan açıklamalarını yorumlayan Rusya’nın ABD Büyükelçiliği, Washington’a Rus avına son verme ve iki ülke arasındaki hukuki işbirliği mekanizmalarını kullanma çağrısında bulundu.

Rusya’nın ABD Büyükelçiliği, ABD’nin Moskova Büyükelçiliği’nin Rusya vatandaşı Marina Butina’ya verilen hapis cezasını savunan açıklamalarını değerlendirdi.

Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Büyükelçilik, “Tüm dünyada Rus avına son verin. Uydurma suçlamalarla hüküm giyen yurttaşlarımız hala Amerikan cezaevlerinde kalıyor. Bunun uygar yaklaşımı, iki ülke arasında var olan hukuki işbirliği mekanizmalarını kullanmak” ifadelerini paylaştı.

Marina Butina, ABD’de kayıtdışı ajanlık faaliyetleri yürüttüğü iddiasıyla Temmuz 2018’de tutuklanmış ve nisan ayında 18 ay cezaya çarptırılmıştı. Butina’nın hapis cezası hükmünden önce, çoğunu hücrede geçirdiği 9 aylık bir süre de söz konusu. Ceza süresi dün sona eren ve Rusya’ya gönderilen Butina’yı taşıyan uçak bu sabah Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’na inmişti.

screenshot-2019-10-26-on-twitter.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler