Rusya'dan SU-35 açıklaması: Türkiye ile görüşüyoruz

Rusya'dan SU-35 açıklaması: Türkiye ile görüşüyoruz

Rusya, Türkiye'ye muhtemel SU-35 savaş uçağı tedariği için görüşmeler yürüttüğünü açıkladı. Açıklamada "Somut anlaşmadan bahsetmek için henüz çok erken." denildi.

S-400'lerin Türkiye'ye gelişinin ardından ABD ile F-35 krizi daha büyüyünce, alternatifler ortaya çıktı.

Onlardan biri de Rusya'dan temin edilmesi planlanan SU-35...

Çift motorlu, üstün manevra kabiliyeti ve mühimmat taşıma kapasitesi ile dikkat çeken; derin modernizasyonu, 5'inci nesil uçakların çoğu gereksinimlerini karşılama özelliği ile ABD yapımı F-35'i aratmayan SU-35 ile ilgili Rusya'dan açıklama geldi. Açıklamada, Türkiye'ye muhtemel SU-35 savaş uçağı tedariği için görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

'HENÜZ ERKEN' AÇIKLAMASI

Somut anlaşmadan bahsetmek için henüz çok erken olduğu kaydedilirken,  akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretindeki konuşması geldi.

ERDOĞAN, RUSYA ZİYARETİNDE İMA ETMİŞTİ

Erdoğan ile Rusya Lideri Vladimir Putin arasında olası bir F-35 anlaşmazlığı yaşanması halinde Rus yapımı savaş uçaklarına yöneleceklerini ima eden bir diyalog yaşanmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan SU-57 için "Şimdi biz bunu mu alacağız." diye sormuştu.

İSTANBUL SEMALARINDA UÇUŞ

Öte yandan Rus yapımı SU-35 uçakları, İstanbul'daki Teknofest etkinliklerine de katılmış, çeşitli gösteriler gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler