Rusya'dan 'Barış' Hediyesi: Kuzey Kore-Güney Kore-Rusya Ticaret Yolu

Rusya'dan 'Barış' Hediyesi: Kuzey Kore-Güney Kore-Rusya Ticaret Yolu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,Rusya'nın Trump-Kim Jong-un anlaşmasına katkıda bulunma adımları atacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim-Jong-un arasında başka bir görüşmenin daha gerçekleştirileceğine inandığını söyledi.

'Kore Yarımadası'ndaki durum, olumlu bir gelişme içerisinde.' dedi.

'Durum,her anlamıyla savaşın eşiğindeydi.Şimdi, ne iyi ki,barışın eşiğinde.ABD ve Kuzey Kore hükümetleri arasında doğrudan iletişim devam ediyor.Yakın gelecekte de bu iletişimin devam edeceğini düşünüyorum.' açıklamasında bulundu.

Putin, 'Trump ve Kim arasında başka bir toplantının düzenlenmesi için alt kanallardan hazırlıklara başlandığını duyduk. Umarım, böyle bir görüşme gerçekleşir.' temennisinde bulundu.

Rusya'nın Trump-Kim Jong-un anlaşmasına katkıda bulunmak için adımlar atacağını açıkladı.

Rusya'nın Hediyesi: Kuzey Kore-Güney Kore-Rusya Ticaret Yolu

'Rusya'nın olumlu rolü ne olabilir? Üzerinde konuştuğumuz Güney Kore-Kuzey Kore-Rusya demiryolunun hayata geçirilmesi olur.Aynı zamanda enerji köprüleri,boru hatları ve doğalgaz rotaları olacak bu yol üzerinde bazı ortak enerji firmaları kurulabilir.' şeklinde ticari ipuçları verdi.

'Bu, tabi ki bir katkıdır.Ekonomik sektör ünitelerinin ortak faaliyeti olarak siyaset ve güvenlik konularda anlaşmanın şartlarını yaratır.' şeklinde ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler