Rusya'daki kritik toplantı sona erdi, İşte ilk açıklama!

Rusya'daki kritik toplantı sona erdi, İşte ilk açıklama!

Moskova'da, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Akar’ın Rus mevkidaşlarıyla Suriye'deki gelişmeleri ele aldıkları toplantı 1 buçuk saat sürdü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Suriye'deki gelişmeleri değerlendireceği bir toplantı sona erdi. 

Çavuşoğlu, Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus mevkidaşlarıyla başkent Moskova'daki Rusya Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi.

İşte o toplantıdan sonraki ilk açıklama:

Toplantısı sonrası bir açıklama yapan Çavuşoğlu, "Tüm terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi konusunda ortak irademiz var. Soçi süreciyle attığımız adımları ve bundan sonra ne yapacağımızı ele aldık" dedi.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ise "Suriye'de terörist tehlikesini ortadan kaldırmak için birliklerimizin koordinasyonu konusunda mutabakata vardık" ifadelerini kullandı.

"RUS ORTAKLARIMIZLA SURİYE'DE NELER YAPABİLECEĞİMİZİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Rusya'ya geldiklerine işaret eden Çavuşoğlu, "Bundan sonra da Rus ortaklarımızla Suriye'de neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile ilişkilerimize bölgesel konularda çok önem verdiği için bizi gönderdi." diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise "İdlib'in yanı sıra İstanbul'da vardığımız anlaşmanın uygulanmasını değerlendireceğiz. Ayrıca ABD'nin Suriye'den çekilmesini ve Fırat'ın doğusundaki son gelişmeleri de ele alacağız." ifadelerini kullandı.

Rus tarafından Şoygu'nun yanı sıra Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in katıldığı görüşmede, Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine yönelik askeri operasyonlarının istişare edilmesi planlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika