Rusya ve Pakistan Ortak Askeri Tatbikat Yapacak

Rusya ve Pakistan Ortak Askeri Tatbikat Yapacak

Rusya ve Pakistan'ın 21 Ekim ile 4 Aralık arasında,Pakistan dağlarında “Dostluk 2018” adı altında bir askeri tatbikat gerçekleştireceği açıklandı

Rusya ve Pakistan'ın 21 Ekim ile 4 Aralık arasında,Pakistan dağlarında “Dostluk 2018” adı altında bir askeri tatbikat gerçekleştireceği açıklandı.2016'dan bu yana gerçekleştirilen ortak 'Dostluk' tatbikatların yanı sıra Ağustos'ta Rusya'nın Pakistan ordularının Rusya'da tatbikat yapmasına izin verdiği tarihi anlaşma,iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin ileri boyutlara taşındığını gösteriyor.

 Dostluk Tatbikatları,2016'dan Bu Yana Bir 'Gelenek'

Rusya Güney Askeri Bölgesi Basın Servisi Şefi Vadim Astafyev'in bildirdiğine göre, ortak tatbikatlar Pakistan'ın kuzeydoğu kasabası Pabbi'deki antrenman sahasında yapılacak.

Karaçi-Çerkesya'dan 70'ten fazla dağ nişancısının tatbikatlarda yer alacağı belirtildi.

Astafyev, 'İki ülkenin silahlı güçleri mensupları, deniz seviyesinin 1400 metre üzerinde görevlerini yerine getirecekler.' dedi.

Rusya ve Pakistan'ın 2016'dan bu yana “Dostluk Tatbikatı” yaptıkları belirtildi.2017 yılında tatbikatta 200'den fazla ordu mensubunun yer aldığı,Kuzey Kafkasya'da ve deniz seviyesinin 2,300 metre üzerinde gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Rusya'nın,Ağustos'ta Pakistan'ın silahlı kuvvetlerinin Rusya'da tatbikat yapmasına izin veren  tarihi bir anlaşmaya imza attığı biliniyordu.

Çin ve Rusya'nın Pakistan ile tavize varacak boyutlarda iyi ilişkiler geliştirdiği analistlerin dikkatini çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler