RUSYA-TÜRKİYE KÜLTÜR VE TURİZM YILI KAPSAMINDA, BAŞKENT MOSKOVA'DA TÜRKİYE FESTİVALİ KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

RUSYA-TÜRKİYE KÜLTÜR VE TURİZM YILI KAPSAMINDA, BAŞKENT MOSKOVA'DA TÜRKİYE FESTİVALİ KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

Rusya-Türkiye Kültür ve Turizm Yılı kapsamında, başkent Moskova’nın merkezindeki Krasnaya Presnya parkında Türkiye Festivali kapılarını ziyaretçilere açtı.

16 Haziran’a kadar sürecek festival sırasında Moskova sakinleri ve misafirleri  Türkiye’nin kültürü, tarihi, müziği ve turizminin muhteşem atmosferine dalma fırsatını yakalayacak. Bu yıl festivalde her bir konuk zevkine göre bir şeyler bulabilecek. Konuklar Türk mutfağını tadabilecek, ünlü sanatçıları dinleyebilecek, Zanaat Köyü’nü ziyaret edebilecek, balon sepetinde fotoğraf çektirebilecek, yağlı güreş yarışmasını izleyebilecek, popüler masa oyunlarını oynayabilecek, Kapalıçarşı’dan orijinal ürünler ve hediyelikler alabilecek ve Türkiye’ye 100 hediye turundan birini kazanabilecek.

Yoğun program, festival konuklarına tamamen Türkiye’nin yaşamı ve kültürüne dalma fırsatını verecek. İsteyen herkese Ebru ve takı sanatı öğretilecek. Zanaat Köyü’nde cam, çömlek ve deri ustaları hünerlerini sergileyecek. Festivalin ilk gününde Türk üst düzey yetkililileri, ayrca kültür ve turizm alanında önde gelen şirket temsilcilerinin katılması bekleniyor. Konuklarına muhteşem ve zengin bir hafta sonu geçirecek Festival, Moskova dışına çıkmadan Türkiye’yi ziyaret etme fırsatını verecek.

Krasnaya Presnya Parkı'nın dev alanı, festival sırasında ülkenin en önemli yapılarının, en cezbedici turistik yerlerin ve efsanevi geleneklerin sergileneceği minyatür Türkiye’ye dönüşecek. Sergilenecek Türkiye’nin sembolleri olarak kabul edilen yapılar arasında ülkenin tarihi incilerinden antik Aspendos Tiyatrosu ve Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü’nün modeli, Topkapı Sarayı ve Kız Kulesi yer alıyor. Festivalde tarihi yapı modellerinin kurulması için 25 ton dekorasyon malzemesinin kullanıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler