RUSYA : ‘İRAN’LA YOLA DEVAM’

RUSYA : ‘İRAN’LA YOLA DEVAM’

Rusya Dışişleri Bakanlığı,ABD’nin 4 Kasım’da uygulayacağı İran yaptırımlarını kınadı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı,ABD’nin 4 Kasım’da uygulayacağı İran yaptırımlarını kınadı.Washington’un yıkıcı hamlelerine rağmen Tahran ile uluslararası ekonomik işbirliğine devam etme niyetinde olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı,Cumartesi günü yaptığı açıklamada, şu noktalara yer verdi:

 

Nükleer Anlaşmayı,ABD’nin Kendisi Bozuyor

 

Bakanlık,ABD’nin uygulayacağı yeni yaptırımların Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’nı da önemli ölçüde zedeleyeceğini söyledi.

 

"Washington tarafından Rusya’ya uygulanacağı duyurulan İran karşıtı yeni yaptırım dalgası, İran Nükleer Anlaşması olarak bilinen JCPOA-(Joint Comprehensive Plan Of Action) katılımcılarının,bu anlaşmayı koruma irade ve çabalarını yok sayıyor. ABD,anlaşmanın köküne başka bir kuvvetli dinamit koyuyor,iki yüzlü bir şekilde bu anlaşmanın güçlendirilmesi amacıyla hareket ettiğini söylüyor.Aslında anlaşmayı çökertecek ana sebebi yaratıyor.’’ dedi.

 

Rusya, İran İçin Ne Gerekiyorsa Yapacak!

 

Bakanlık’ın internet sitesinden yayınlanan açıklama ise "İran ile uluslararası ticareti,ekonomik ve finansal işbirliğini korumak ve genişletmek için ABD yaptırımlarına rağmen ne gerekiyorsa yapacağız.ABD’yi şiddetle kınıyoruz." oldu.

 

ABD Yaptırımları Uluslararası Hukuka Aykırıdır

 

Dışişleri Bakanlığı ayrıca,ABD yaptırımlarının,3 ülkenin çıkarlarını ilgilendiren konularla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına aykırı olduğunu bildirdi.

 

“Washington, eğer gerçekten Tahran ile müzakerelere devam etmek niyetindeyse,İran’a karşı baskı metodları kullanarak bir sonuca ulaşması imkansız olacaktır.” şeklinde açıklamasına devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler