RUSYA İLE TÜRKİYE ORTAK UÇAK VE HELİKOPTER TEKNOLOJİSİ İLE ZIRHLI ARAÇLAR İÇİN AKSESUAR GELİŞTİRECEK

RUSYA İLE TÜRKİYE ORTAK UÇAK VE HELİKOPTER TEKNOLOJİSİ İLE ZIRHLI ARAÇLAR İÇİN AKSESUAR GELİŞTİRECEK

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosoboroneksport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev Rusya ile Türkiye’nin ortak uçak ve helikopter teknolojisi ile zırhlı araçlar için aksesuar geliştirilmesi için ortak projeler yürüttüğünü söyledi.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec'in alt kuruluşu olan askeri ihracat firması Rosoboroneksport’tan yapılan açıklamaya göre, Genel müdür Aleksandr Miheyev, Türkiye ile ilgili “Gelecek vaat eden uçak ve helikopter kompleksleri geliştirmeye, sevkiyatı yapılan silahların satış sonrası hizmetlerine yönelik bir dizi proje var” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE, RUS TANKSAVAR KOMPLEKSLERİ VE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ İLE İLGİLENİYOR’

Türkiye’nin Rusya’nın tanksavar kompleksleri ve çeşitli menzillerdeki hava savunma sistemlerine ilgi gösterdiğini belirten Miheyev “İki ülke arasındaki askeri teknik işbirliğinde olumlu bir dinamik var. Siyasi yönetim arasındaki yoğun ve yapıcı diyalogların yanı sıra Rosoboroneksport’un Türk güvenlik kurumlarının temsilcileri ile yaptığı iş temasları sayesinde rakiplerimizin ilişkilerimize müdahale girişimlerinin üstesinden geliyoruz” dedi.

ROSTEC: TÜRKİYE İLE ASKERİ-TEKNİK ALANDA İŞBİRLİĞİ PROJELERİNİ GÖRÜŞÜYORUZ

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec Başkanı Sergey Çemezov “Türkiye, Rostec ve Rusya’nın kilit partnerlerinden biri. İkili ilişkiler dinamik şekilde gelişiyor. Türk partnerlerimizle askeri-teknik alanda olduğu gibi sivil sanayi alanında da önemli işbirliği projeleri gerçekleştirmeyi konuşuyoruz. Kuşkusuz teknoloji alanında farklı formatlarda işbirliğine hazırız. Buna ileri teknoloji, havacılık, helikopter ve enerji alanı da dahil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler