Rusya: 'Dolar Hesaplarınızı Rubleye Çevirmek Zorunda Kalmayacaksınız'

Rusya: 'Dolar Hesaplarınızı Rubleye Çevirmek Zorunda Kalmayacaksınız'

Rusya Ekonomi Bakanı Siluanov, Pazar günü Rossiya-1 kanalında katılıdığı programda 'dolar rezervlerini rubleye çevirmek, yabancı parayı sistemden çekmek gibi bir düşüncemiz asla yok.' dedi.

Rusya  Ekonomi Bakanı ve Bakan Yardımcısı Siluanov, Pazar günü Rossiya-1  televizyon kanalında katılıdığı 'Moskova-Kremlin-Putin' programında 'dolar rezervlerini rubleye çevirmek, yabancı parayı sistemden çekmek gibi bir düşüncemiz asla yok.' dedi.

'Çoğu kişi,bankalardaki dolar rezervlerini boşaltmaya çalıştığımızı düşünüyor.Hatta birçok kişi, bir sabah uyanıp bankalara koşacaklarını, yabancı para yatırımlarını rubleye çevirmek zorunda kalacaklarını söylüyor. Asla böyle bir şey yok. Bu ve buna benzer hiçbir düşüncemiz olmadığının altını çiziyorum. Tersine, kısıtlamalara karşıyız, yabancı ticaretin önünü açıyoruz.' söyleminde bulundu.

Rus Ekonomisi Dolardan Arındırılıyordu

Ağustosta Siluanov, ABD dolarının riskli bir araç olduğunu ve petrol ödemeleri ve para değişimlerinde kullanılmayacağını belirtmişti.

Rusya Ekonomi Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Merkez Bankası, hükümet ekonomisini dolardan arındırma hedefleri koymuşlardı.

Uzmanlar, bu söylemin ABD Rusya arasındaki buzları eritmekten çok, Rus halkının küresel ticaretten kopma korkularının dindirilmesi olarak yorumladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler