Rusya-Azarbaycan-Ermenistan

DÜNYA…
İyi bir hafta sonu geçirmenizi dilerim sevgili dostlarım.
Bu hafta başı itibari ile ERMENİSTAN ve AZARBAYCAN arasındaki sınır bölgelerinde oluşan sıcak çatışmalara şahit olduk dünyadaki büyük yankıları da dalga dalga artarak kamuoyunun önüne geliyor.
Kendim ve benden önceki tüm nesillerimiz bu sıcak savaşların içinde bulunduğu için, nesilden nesile de bu tecrübeler geçtiğinden sizleri bugün bu konudan bilgilendirmek istedim.
Neler olabilir?
2018 yılının nisan ayında MOSKOVA’dan ERMENİSTAN'IN baş şehri ERİVAN şehrine ayak bastıktan sonra havalimanındaki ilk gözlemim AMERİKALI bayan bir yetkili oldu.
Çok rahat tavırları ile gümrüklü alanda bana gözükerek biz burdayız ve çokta hakimiz burada gösterisini yaptı.
Erivanda şunu gördüm TÜRKLERE karşı muhteşem bir kin var fakat misafir gelen insanlara nezaketlerini bozmuyorlar,ama o kini de size sessiz ve sakin hissettiriyorlar.
Otelde bir kat hizmetçisi sordu,beyefendi HAY mısınız.(ERMENİ DÖNMESİ)
Yok TÜRK oğlu TÜRK’üm ,KONYAlıyım dedim,sustu…
Erivan’da gördüğüm,fakir Ermenistan'a yerleşen, ANGLASAKSON sermayesi ciddi güç oluşturmuş,TAŞNAK yapılanması ile.
Dönerken ERİVAN havalimanında bir adet ABD hava kuvvetlerinin C-17 globmaster nakliye uçağını gördüm alanın uzak bir köşesinde.
Ben ordayken İSVİÇRE’den dönen TAŞNAK lider sayın SARKİSYAN kırk gün gibi bir zaman zarfında fakir halkın desteklediği ılımlı bir siyasetçi olan RUSYA’ devletine yakın PAŞİNYAN beyefendiye koltuğu vermek zorunda kaldı.
Paşinyan ılımlı halkın sıkıntılarını anlayan ve ŞÖVANİST olmayan,toprağı bol olsun LEVON TERPETROSYAN gibi bölgede aklı selimi ile hareket eden bir lider.
Bugünki Azarbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaların asli nedeni 1991 SOVYETLER BİRLİĞİNİN yıkılması ile özgürlüğünü kazanan Sovyetlerden ayrılan AZERBAYCAN ve ERMENİSTAN devletlerinin oluşması ile AVRUPA, ABD ve siyonizmin buralara sarkması. Ekonomik ve siyasi emperyal güçlerini buraya aktararak bölgedeki ENERJİ kartlarınıda oynayarak RUSYA’yı kuşatmak,ve onun Japonya sınırına kadar giden bölgesinde bir ateş çemberi yaratmak…
Bunun sonraki hamleside dünya savaşı olucak,hesaplarına göre.
Bunun ilk tezaürü 1992 senesinde başlayan AZERİ,ERMENİ savaşı arkasından bölgede ABAZYA,GÜRCÜ ve en kanlısı ve uzunu olan RUSYA,ÇEÇEN ayrılıkçı güçleri savaşı.
Arkasından GÜRCÜSTAN RUSYA bölgesel güçleri arasındaki savaşın olması ABAZYA ve GÜNEY OSETYA için.
Bugün dünyanın geldiği konumlanmaya bakarsak Sovyetler birliği döneminden her türlü ekonomik, sosyal, kültürel,siyasi,askeri yeteneklerin bir kısmını ayrılırken içinde kalan bu eski SOVYET RUSYA özerk cumhuriyetleri RUSYA ve onun tüm dünyadaki interlantı için çok ciddi tehlikelere neden olmaya başladı.
Özellikle enerji ve değerli madenler üstündeki ekonomik savaşlar BATI EMPERYALİZİMİ için bu coğrafyalarda yangınlar çıkartarak bu yangınları tüm dünyaya yaymak.
Birkaç gün evvel Türkiye sınırındaki Ermenistan'ın nüklüer santralına biz Azarbaycan olarak saldırırız demek tüm coğrafyada buna Türkiye ve İran'da dahil bir felaket senaryosunu  bölgeye yaymak demek.
Güçlü bir Emperyal gelenekten gelen MOSKOVA bunların hesabını SOVYETLER yıkılmadan evvel yaptığı gibi yıkıldıktan sonrada stratejik olarak hedef programlarını çok iyi yaptı, yavaş yavaş.
2015 senesine kadar bekleyen MOSKOVA,tüm karargahlarındaki DÜNYA haritalarındaki tüm ışıklarını yakarak harekete geçti ve dünyanın kaderini değiştirerek SURİYE devlet başkanı sayın HAFIZ ESAD’ ın daveti ile SURİYE harp sahasına müdahil oldu bugüne kadar gelen süreçte.
Rusya silahlı gücünün en büyük havai fişek gösterisi olan HAZAR denizinden savaş gemilerinden attığı KALİBRİ SEYİR FÜZELERİNİ   iki devletin üstünden geçirerek üçüncü devlet olan Suriye'deki RADİKAL İSLAM terörist yapılarını ateş altına aldı.
Bugüne geldiğimizde petrol gelirlerinin taban yapması ile çeşitli kısa vade düşünen çevrelerin hesap yapamadığı planları Rusya yaptığı için ALTIN ihracatını tüm dünyaya yaparak ekonomisini yine ayakta tutmakla RUSYA ve interlentındaki yeraltı kaynaklarının ne kadar kuvvetli olduğunu tüm dünyaya gösterdi.
Rusya gelişmiş sofistike ORDUSU ile bugün dünyadaki tüm kendisini ilgilendiren savaşlara hazır.Bunlara deniz aşırı görev güçleri de dahil olmak sureti ile.
Sayın RUSYA DEVLET BAŞKANI VİLADİMİR PUTİN son günlerde söylediği kelimeleri hatırlarsak konuyu dahada iyi anlarız.
Nedir bu konu?
Rusya'nın toprakları olan şimdiki bağımsız devletlerin bölgede yaptıkları büyük hatalardan dolayı bunları yeniden bünyesine alma hakkı vardır.
Bunlar şu anda hangileri dersek Ukrayna, Gürcüstan, Abazya, Ermenistan ve Azarbaycan.
Şu anda RUSYA bu bölgede tarihin en büyük ordusu olarak sayın BAŞKAN PUTİN’ in emri ile ALARM seviyesinde bekliyor.
Dünya barışını etkileyecek bazı konuları bilen RUSYA derin devlet yapılanması bu bölgelerde çıkabilecek hadiselerde İRAN devletinden Japonya sınırına kadar oluşacak bir dünya savaşını engellemekle şimdi değil suyun altında çok uzun zamandır bu savaşın olmaması için çalışıyor.
Türkiye’nin bu konuda yapacağı YURTTA SULH CİHANDA SULH ilkesini bize doğru bir şekilde aklımıza kazımış rahmetli MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ‘ün doğrultusunda komşularımız ile barışı korumak ve içimizdeki bizi bu ateşin içine atmak isteyen tüm EMPERYALİST ve SİYONİST güçleri içimizden ayıklayarak ideolojilerine, taşıdıkları ünvanlara bakmadan elemine edip tavsiye etmek.
Yolumuz TÜRKİYE’yi ve TÜRK’leri koruma yoludur.
SAYGILARIMLA,
ALP TUFAN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.