Rusların Türkiye'ye uçus yasağının nedeni 'Kırım' çıktı

Rusların Türkiye'ye uçus yasağının nedeni 'Kırım' çıktı

Rusya’nın Türkiye’ye getirdiği uçuş yasağının gerçek sebebi belli oldu.

Moskova’nın 1 Haziran’a kadar uygulamaya aldığı uçuş yasağını ilk kez dile getiren Rusya eski Başhekimi ve Eğitim ve Bilim Komitesi Başkan Yardımcısı Onishchenko, “Tatile giderek Türkiye’yi beslemeyin. O parayla dron üretiyorlar” dedi. Rusya Federasyon Konseyi’nin Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçov ise Türkiye’ye gidenlerin vatanseverliğinin sorgulanacağını ifade etti.

Rusya’nın Türkiye’ye getirdiği uçuş yasağının sebebi belli oldu. Rusya’dan gelen iki önemli açıklama, Moskova’nın aldığı kararın altında artan COVID-19 vakalarının değil, işgal edilen Karabağ‘ın Azerbaycan’a tekrar kavuşmasına büyük destek veren Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü kabul etmesi olduğu ortaya çıktı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un alınan kararda Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti ile bir bağının olmadığını söylese de Rusya’nın sağlıkta söz sahibi kişilerinden gelen açıklamalar, bunun Ukrayna meselesinin bir sonucu olduğunu ortaya koyuyor.

İlk açıklama ise Rusya’nın Eski Sağlık Bakanlığı görevinin yanı sıra Rusya Federasyonu Başhekimi olan Gennady Onishchenko’dan geldi.

Şu anda Rusya Devlet Duması Eğitim ve Bilim Komitesi’nin Birinci Başkan Yardımcılığını yapan ünlü sağlık uzmanı Onishchenko, “Türkiye ile yolcu uçuşlarının kısıtlamasının yaz sonuna kadar uzatılması gerekiyor” dedi.

"Türkleri beslemeyin, paramızla dron üretiyorlar"

Onishchenko, "Sadece 1 Haziran’a kadar değil, bütün yaz boyunca kapatmak gerekiyor. Türkiye’nin ilacı yok, altyapı yok. İnsanlarımıza Türkiye’ye gitmemeye ikna edelim. Türkiye, Rus turistlerden kazanç sağlıyor. Paramızla Türk ekonomisini belememeliyiz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler