RUS UZMAN YEVGENİY BEN: ''WASHINGTON, TÜRKİYE'NİN NATO'NUN NÜFUZ ALANINDAN TAMAMEN ÇIKMASINDAN ENDİŞE DUYUYOR''

RUS UZMAN YEVGENİY BEN: ''WASHINGTON, TÜRKİYE'NİN NATO'NUN NÜFUZ ALANINDAN TAMAMEN ÇIKMASINDAN ENDİŞE DUYUYOR''

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemleri konusunda yönelttiği tehdidi değerlendiren Rus uzman Ben, Washington'ın Türkiye'nin NATO'nun nüfuz alanından tamamen çıkmasından endişe duyduğunu söyledi.

Rus siyaset uzmanı Yevgeniy Ben, Türkiye'nin hem NATO hem AB hem de ABD'yle ilişkilerde çıkarları bulunduğu için Washington'ın Ankara'yı şantaj yoluyla dizginlemeye çalıştığını kaydetti.

Ancak asıl meselenin Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin son iki yıl içinde ciddi şekilde pekişmesi olduğuna dikkat çeken Ben, "Washington'ın temel kaygısı, Rusya'yla olan yakın ilişkisi nedeniyle Türkiye'nin NATO'nun nüfuzu altından tamamen çıkması. Sadece Türk Akımı doğalgaz boru hattı bile iki ülkenin endüstriyel ve ekonomik açıdan birbirine bağlı olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Rus uzman, Suriye krizi ve Kürt sorunu gibi meselelerin ise son yıllarda Türkiye ve ABD arasında ihtilaf konusu haline geldiğinin altını çizdi.

Pence, "Türkiye'nin S-400 alımı NATO'ya çok büyük risk arz ediyor. Eğer Türkiye S-400 alımına devam ederse F-35 programından çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalır. Türkiye mutlaka bir seçim yapmalı" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika