Rus senatörden TSK’nın Suriye’de harekatına ilişkin açıklama: Türkiye ikna edilmeli

Rus senatörden TSK’nın Suriye’de harekatına ilişkin açıklama: Türkiye ikna edilmeli

Rus Senatör Vladimir Cabarov, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde operasyona başlama olasılığının müzakerelere konu olmasını, müzakerelerde Ankara’nın Kürt grupların güvenli bölgeden çekileceğine dair ikna edilmesi gerektiğini ifade etti.

Vladimir Cabarov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Rusya ve ABD, Kürt grupların güvenli bölgeden çıkarılacağına dair vaatlerini yerine getirmezse Ankara’nın Suriye’de operasyona yeniden başlayacağı açıklamasını değerlendirdi.

Cabarov, “Çavuşoğlu’nun sözünü ettiği, Ankara’nın operasyona yeniden başlama ihtimalinin müzakere konusu edileceğini düşünüyorum. Bu müzakerelerde Türkiye’nin Kürt grupların güvenli bölgeden çıkarılacağına dair şüphelerinin giderilmesi gerek. Eğer şüpheler varsa, bunlar müzakere yoluyla çözülmeli” dedi.

‘Rusya söz verdiyse tutar’

Bunun Türkiye ile Suriye askerleri arasında bir çatışma olmasını engellemek için gerekli olduğunu belirten Cabarov, “Rusya bir şey için söz verdiyse, verdiği sözü tutar. Buna Kürt grupların çekilmesini sağlamak da dahil. ABD adına bir şey söyleyemem” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler