RTÜK'ün ceza verdiği Habertürk programı yayına ara verdi

RTÜK'ün ceza verdiği Habertürk programı yayına ara verdi

Ebru Baki, sunuculuğunu yaptığı Para Gündem programı hakkında yaptığı paylaşımda "Bir süre program olmayacak, Sonrası için sizi bilgilendireceğim. Sizinle olmak hep güç veriyor. Sağlıkla kalın... İyi olun" ifadelerini kullandı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından salgın hastalığa ilişkin, 'hiçbir otorite tarafından teyit edilmemiş bilgilerin gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırı bir şekilde izleyiciye aktarılması' nedeniyle idari yaptırım kararı verilen Habertürk'teki 'Para Gündem' programı kanal yönetimi tarafından yayından kaldırıldı.

Gazeteci Ebru Baki’nin hazırlayıp sunduğu programa verilen ceza sonrasında, "En azından bu kadar emek ceza ile sonuçlanmasaydı takdir, teşekkür beklemiyoruz ama bir de üzerine ceza yedik. Herkesi vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Çok haksız, adaletsiz buldum. Canım yandı" ifadelerini kullanmıştı.

Baki, dün yaptığı sosyal medya paylaşımında ise programın bir süre olmayacağını belirtti ve "Bir süre program olmayacak, Sonrası için sizi bilgilendireceğim. Sizinle olmak hep güç veriyor. Sağlıkla kalın... İyi olun" mesajını paylaştı.

PANDEMİ NEDENİYLE KISA BİR ARA

Baki'nin konuğu olarak programa bağlanan Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir de konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Aydemir'in paylaşımında şu sözler yer aldı:

"Çok Kıymetli HABERTÜRK izleyicileri ve Para Gündem müdavimi kadirşinas izleyicilerimiz; herhangi bir sorun yok. Pandemi nedeniye programa kısa süre ara verdik. Sizleri habersiz bırakmayacağız ve en kısa sürede yine bir arada olacağız. Desteğiniz ve ilginiz için sonsuz teşekkürler"

GERİ DÖNME ŞANSI ÇOK AZ

MedyaTava internet sitesi habere ilişkin kulislerde yer alan iddiayı okurlarıyla paylaştı. İddiaya göre programın geri dönme şansının çok az.

TELE 1 VE HALK TV'YE DE CEZA

RTÜK, TELE 1'de yayınlanan Kulis ve Halk TV'deki Günaydın Türkiye programlarına da aynı sebeple ceza kesmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler