RTÜK'ten Habertürk'e Ceza

RTÜK'ten Habertürk'e Ceza

RTÜK, CHP'li Ali Mahir Başarır’ın Habertürk’te katıldığı programdaki sözleri nedeniyle kanala 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Habertürk’te katıldığı programdaki sözleri nedeniyle kanala 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan para cezası verdi. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Habertürk’te katıldığı programdaki sözleri nedeniyle RTÜK, kanala 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan para cezası verdi. RTÜK’ten yapılan açıklamada, CHP’li Başarır’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ‘ağır sözler sarf’ ettiği ileri sürülerek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin zirvesinden en üst perdeden tepki verilmiş ardından Ankara Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı” denildi.

RTÜK açıklamasında, 6112 sayılı Kanun’un 8. Maddesindeki “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne … aykırı olamaz” ilkesinin ihlal edildiğini kaydederek, Habertürk hakkında Kanundaki aynı maddeyi bir yıl içerinde yeniden ihlal etmesi durumunda 10 gün yayın durdurma cezası verilebileceğini hatırlattı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler