RTÜK'ten Esra Erol'a Ceza!

RTÜK'ten Esra Erol'a Ceza!

RTÜK'ten Esra Erol'un programına para cezası.

RTÜK, “Esra Erol’da” programında 6 aylık bir bebeğin biyolojik babasının belirlendiğini ve yargının yapabileceği bu işlemin ticari bir meta gibi sunulduğunu belirleyerek kanala yüzde 2 idari para cezası verdi.

Haftalık toplantısında ATV’de yayınlanan “Esra Erol’da” programını görüşen Üst Kurul, programın 6112 sayılı Kanunun 8. Maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan “Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.” hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle ATV’ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı ise verilen cezaya tepki göstererek, “Aynı yayın farklı bir kanalda olsaydı kapatılırdı” dedi.

Taşçı’nın açıklamaları şöyle:

“1- ATV’de Esra Erol’un programında bir kadının, çocuğunun kocasından değil komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisi yaptığı yayına RTÜK yalnızca % 2 idari para cezası verdi. Aynı yayın farklı bir kanalda olsaydı kapatılırdı. Reyting ve para uğruna topluma kıyılıyor, yazık!

2- İktidarın sesi, Sarayın gözdesi olmak RTÜK tarafından korunup, kollanmak için yeterlidir. Oy çokluğuyla alınan karar, bilinen bu gerçeğin tescilidir. Bu ceza göstermeliktir ve amacı toplumdaki infiali yatıştırmaktır. Hepsi o kadar!”

RTÜK, birçok farklı yayına da ceza verdi.

RTÜK, FOX TV’de yayınlanan Yasak Elma dizisi için tek gecelik ilişkilerin normalleştirildiği, çocuk ve gençler için olumsuz rol modeller oluşturulduğu ayrıca kutsal değerlere saygısızlık yapıldığı tespitlerine ulaştı ve idari para cezası uyguladı.

RTÜK, Kanal D'de yayınlanan Yeni Hayat dizisinde geçen bir diyalogda Hz. Adem’e yönelik alaycı bir tutum gösterildiği,  Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin ifade özgürlüğüne ilişkin sınırlamalarından olan dini inançlara saygı gösterme yükümlüğünün yok sayıldığı gerekçesiyle Kanal D'ye yaptırım kararı aldı.

TELE 1’E BİR CEZA DAHA

Tele 1 televizyonunda yayınlanan ve İlahiyatçı Cemil Kılıç ve eğitimci Yaşar Koçer’in yer aldığı “Karanlıktan Aydınlığa” isimli programda kullanılan “…İmam Hatip Liselerinde öğrenci mi yetiştirmek hedeflenmiştir? Yoksa bir partinin seçmeni mi yetiştirilmeye çalışılmıştır?...”, “…Seçmenin de ötesinde bir militan yetiştirme aslında…İmam Hatip Liselerinde okutulan fıkıh dersindeki kaynaklarla IŞİD’in dayandığı kaynaklar aynı…”, “…E o zaman ne kadar İmam Hatip o kadar IŞİD dedim…” ifadelerini değerlendiren RTÜK, Tele 1 televizyonuna 6112 sayılı Kanunun 8. Maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle, idari para cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya