RTÜK'te Başkanlık Seçimi Belli Oldu

RTÜK'te Başkanlık Seçimi Belli Oldu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı olarak 2 yıllık görev süresi biten Ebubekir Şahin, yapılan seçimde yeniden başkan seçildi.

RTÜK, başkanlık seçimi gündemiyle toplandı. RTÜK Başkanı Şahin’in 2 yıllık görev süresinin dolması sebebiyle Üst Kurul’da Başkanlık ve Başkan Vekilliği seçimi yapıldı. Oylamayla RTÜK Başkanı yeniden Ebubekir Şahin seçildi. RTÜK Başkan Vekili ise Arif Fırtına oldu. Şahin'in RTÜK Kanunu'na göre 2 yıllık görev süresi dolmuştu.

"MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER KORUNMAYA DEVAM EDİLECEK"

Şahin, seçim sonrasında, ikinci başkanlık döneminde yapılacaklara ilişkin değerlendirme yaptı. Şahin, "Başkanlığının yeni döneminde de RTÜK’ün milli ve manevi değerleri özenle korumaya devam edeceğini" söyledi. Şahin, sosyal medya platformlarının lisans alma süreçlerine ilişkin, "İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık alanında önemli atılımlar yaparak yerli ve yabancı platformların lisanslama süreçlerini başlattık ve bu alandaki yoğun çalışmalarımız sürüyor" dedi. 

"İSLAMOFOBİ KONFERANSI DÜZENLENECEK"

Şahin, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı'nın destekleriyle, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Erciyes Üniversitesi ve SETA ile birlikte, Uluslararası İslamofobi Sempozyumu düzenleneceğini" bildirdi.

"İSLAM ÜLKELERİNDEN GELEN İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE ÇALIŞTAY"

Başkan Vekili Fırtına, "RTÜK, Türk devletleri ve İslam ülkelerinden gelip Türkiye’deki iletişim fakültelerinde yüksek öğrenimini sürdüren öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği 'Gelecekle İletişim Çalıştayları' çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışında bir dizi etkinlikler düzenleyerek uluslararası düzeyde faaliyetlerine devam etmektedir" açıklamasını yaptı. 

rtukbaskaniebubekirsahin.jpeg

EBUKEKİR ŞAHİN KİMDİR?

Rize Çayeli doğumlu olan Şahin, sırasıyla İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı. 2017'de Kurul Üyesi olan Şahin, 2019'dan bu yana Başkanı olarak görev yapıyor. 

ARİF FIRTINA KİMDİR?

Fırtına, Başbakan Yardımcılığı döneminde Devlet Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürlüğü'nü yürüttü. Başbakanlık Müşaviri ve Başbakan Başmüşaviri olarak da çalışan Arif Fırtına, 9 Aralık 2002 tarihinde Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğine atandı. Fırtına, 2015'te MHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler