RTÜK, Uğur Dündar ve Fatih Portakal'ın Sunduğu Programlara Ceza Yağdırdı

RTÜK, Uğur Dündar ve Fatih Portakal'ın Sunduğu Programlara Ceza Yağdırdı

RTÜK, Halk Tv'de yayınlanan Halk Arenası'na 5 program, FOX Tv'deki Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Haber'e 3 program yayın yasağı getirdi.

RTÜK'ten FOX TV ve Halk Tv'ye ceza geldi. Fatih Portakal'ın 'sokağa çıkın' çağrısı nedeniyle FOX Ana Haber 3 gün, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tehdit dolu sözleri nedeniyle de Halk Arenası 5 program yayınlanmayacak.

RTÜK, HALK TV VE FOX TV'YE CEZA YAĞDIRDI

RTÜK, Halk Tv ve FOX Tv için "Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak" gerekçeleriyle ceza kesti. Halk TV'ye "eleştiri sınırlarını aşmak", FOX Tv'ye de "tarafsızlık ilkesini esas almamak" gerekçesiyle ayrıca cezalar verildi.

FOX TV'YE 1 MİLYON TL'YE YAKIN CEZA KESİLDİ

Böylece FOX Tv'ye 1 milyon TL'ye yakın ceza kesilmiş oldu. FOX Ana Haber de 3 gün hiç yayınlanmayacak. Halk Tv'ye ise yaklaşık 80 bin TL para cezası verildi. Halk Arenası programının ise 5 kez yayımlanması yasaklandı.

KARAR OY ÇOKLUĞU İLE ALINDI

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı kararları değerlendirdi. Taşcı, "Bu kadar hızlı rapor düzenleyip karar alabilen RTÜK'ten aynı hızı bu ülkenin kurucusu Atatürk'e "zurnanın son deliği" denilen televizyon yayınları için de bekliyorum. Aynı hızı, ülkenin ikinci büyük partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na küfre varan televizyon programları için beklemek bu ülkede yaşayan milyonlarca yurttaşın da hakkıdır. Metin Akpınar'ın, barıştan, demokrasiye sahip çıkmanın kıymetinden söz ettiği konuşmanın cezalandırıldığı yerde, 'oluk oluk kan akıtmaktan', 'boğazların kesilmesinden' söz edenlerin değerlendirmesi düşünce özgürlüğü sayılıyor sanırım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler