Reuters'a konuşan AK Parti'li kaynaklar: Beka söylemi hataydı, tanzim kuyrukları AK Parti'nin imajını zedeledi

Reuters'a konuşan AK Parti'li kaynaklar: Beka söylemi hataydı, tanzim kuyrukları AK Parti'nin imajını zedeledi

AKP'li kaynak, tanzim satış kuyruklarının "Eski Türkiye'yi" hatırlattığını ifade etti ve "Uzun kaynakların oluşması AKP'nin imajına zarar verdi" dedi.

Londra Merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan AKP'li kaynaklar, seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından kullanılan "beka" söyleminin hatalı olduğunu söylediler. 

Reuters'a konuşan AKP'li kaynaklardan biri "Belki de 'beka' yerine başka bir mesaj vermeliydik dedi ve ekledi "Bu söylem yaşam standartları ve yerel servisler konusunda endişeli olan seçmene uygun değildi". Partililer ayrıca Erdoğan tarafından kullanılan "saldırgan" söylemlerin oy kaybına yol açtığını ifade ettiler

Reuters haberde ayrıca Türkiye'de artan işsizlik ve yüksek enflasyona da dikkati çekti. Aynı AKP'li kaynak, tanzim satış kuyruklarının "Eski Türkiye'yi" hatırlattığını ifade etti ve "Uzun kaynakların oluşması AKP'nin imajına zarar verdi" dedi.

 Bir başka AKP'li kaynak ise 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden eski AKP reklam danışmanı Erol Olçok'un yokluğunun hissedildiğini söyledi.

Reuters'a konuşan üçüncü kaynak ise CHP'nin "halk ile direkt iletişim kurmasının" başarılı olduğunu söyledi. İsmi paylaşılmayan AKP'li kaynak, "En baştan gerekli mesajları alsaydık ve ona göre adım atsaydık sonuç farklı olurdu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler