Resmi belge sızdı! Savaşta 48 bin Rus askeri öldü

Resmi belge sızdı! Savaşta 48 bin Rus askeri öldü

Rusya'nın sır gibi sakladığı belge ortaya çıktı. Bakanlıktan sızan resmi evrakta ölen Rus askerlerinin sayısının 48 bin 759 olduğu yer aldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 şubatta başladığı işgal girişimi sürüyor.

Savaşın ilk başlarında Kiev yönetimin kısa sürede teslim olacağı hayali ile Ukrayna'ya giren Rus ordusu karşısında büyük bir direniş bulunca şaşırmıştı. Yanlarında tören kıyafetlerini dahi getiren Rus askerleri vatanlarını savunan Ukrayna askerleri karşısında bir bir düşmüş bunu ise Putin Kremlin'de büyük bir üzüntü ile izlemişti.

Halihazır da devam eden çatışmalar Rusya'nın dünya'nın en büyük devletlerinden biri olduğu ve askeri bakımdan güçlü olduğu düşüncesinin değişmesine sebep oldu. Nedeni ise Rus askerlerin işgal ettiği bölgede art arda yaşadıkları kayıplar ve bunu sindirememesi nedeni ile yaptıkları sivil katliamlar..

Rus bakanlığından sızdırıldığı iddia edilen bir belge bu düşüncenin değişmesini destekler nitelikte oldu. Öyle ki Rusya açıklamalarında sadece öldürüldüğünü söylediği Ukrayna askerlerinin sayısını açıklayarak propaganda yürütüyor ancak kendi ölen asker sayısını ise açıklamaktan her defasında kaçıyordu.

Geçtiğimiz gün Rusya lideri Vilademir Putin Ukrayna’ya karşı “hiç bir şey kaybetmedik” demişti. Ancak basına sızdırılan belge Putin'in bölgede çok fazla şey kaybettiğini gözler önüne serdi.

Öyle ki belgede Ukrayna askerleri tarafından vatanlarını savunurken öldürdüğü işgalci Rus askerlerinin sayısı, 48 bin 759 olarak yeraldı. Bu rakam Ukrayna'nın öldürdüğünü açıkladığı Rus askerlerinden dahi daha fazla.

26 Ağustos imzalı belgede öldürüldüğü açıklanan 48 bin 759 askerin içinde sözde Luhansk ve Donetsk Cumhuriyeti askerleri ve sözde kolluk kuvvetleri bulunmuyor.

Diğer yandan Rusya belgede ölenlerin ailesi başına 7.4 milyon ruble tazminatı ve toplam ödemenin 361,9 milyar ruble olduğunu yazıyor. Yaklaşık olarak 5 milyar 900 milyon dolara denk gelen tazminat ödemeleri de belgede bakanlığın bütçesinin yüzde 98’ine eşit olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler