Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

RENKLER

Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda CHP adayı Dr.Cemil Tugay’ın ipi göğüslemesi bekleniyor. AK Parti adayı Hamza Dağ ya da İYİ Parti adayı Ümit Özlale bir sürpriz yapar mı? Göreceğiz

İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında 21 siyasi parti ve 6 bağımsız aday var. Uzun yıllar yerel gazetelerde “Renkler”, “Egenin Renkleri” “Portreler” "Egeden Portreler" başlığı altında röportajlar yaptım. 300 ün üzerindedir. Hatta bunların rastgele 70 ini “70 Hayat” kitabımda topladım. Şimdi yerel gazetelerden biri bana bu olanağı verse sayfama ilk alacaklarım İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olup kazanma şansı rakamla 0 yazıyla sıfır olan adaylar olurdu. Onlar gerçekten İzmir’in renkleri bir yerde .İlk aklıma gelenler..

Burcu Bostancıoğlu...Demokrat Parti’nin adayı. "Kadınların seçme ve seçilme hakkı kazanmasının bir medeniyet meselesi olduğunu gösteren, Türkiye'de ve dünyada kadın hakları konusunda önemli bir dönüm noktası yaratan ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnettarım. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının ışığında bir kadın siyasetçi olarak büyükşehir adayı olmak büyük onur ve sorumluluktur. Bu sadece bir seçim yarışı değil, aynı zamanda Atatürk'ün başlattığı mücadeleyi ve kadınların toplumda daha fazla yer almalarına katkıda bulunma fırsatıdır. 3 kuşak İzmir kadınıyım. İzmirli kadınların temsiliyim. İzmir, kadın dostu bir şehirdir" diyen Bostancıoğlu Uyuşturucu ile Mücadelenin bir neferi. Bakanlık projesi iş birliği ile İzmir'de ilk kez “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Gençlik Merkezi”ni kurdu. Yeni seçilecek başkan ona uzmanı olduğu bu konuda mutlaka görev vermeli.

Naşit Birgüvi..Zafer Partisi’nin adayı..Gençlik yıllarından bu yana siyasetin içinde. MHP, DYP, DP de çeşitli görevler aldı. Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı kurucuları arasında. İzmir ve Ege Bölgesi’nde gıda toptancılığı, sebze meyve komisyonculuğu ve taahhütişleri gibi muhtelif ticari faaliyetleri kardeşi ile birlikte yürütüyor.” Siyaset bir bayrak yarışıdır. Bayrak taşımak dönemseldir. Partimiz iki senelik bir parti ama benim 50 senelik ideolojimin şu an temsili, çatısı olduğu için, inandığım bir dava olduğu için bugün Zafer Partisi’nde tekrar bayrak taşımak üzere yola çıktım. İzmir’in sorunları çok fazla birikmiş durumda. Alt yapı, Körfez kirliliği, ulaşım, kentsel dönüşüm, deprem sorununa yönelik çözümsüzlük gibi birçok sorunu var. Neyi anlatsanız elinizde kalıyor. “diyen Birgüvi’ye seçilecek başkanın danışacağı çok konu var.

Cüneyt Oğuz..Memleket Partisi’nin adayı..”İzmir’iikisinden de daha iyi yönetirim”diyen Oğuz partinin il başkanı. 10 yıldır siyasetin içinde. CHP de başlayan serüven Memleket Partisi’nde devam ediyor. Doğma büyüme İzmirli. İzmiri çok iyi tanıyor. İzmiri ve İzmirlilerin haklarını sonuna kadar savunur. İnşaat ve gayrimenkul sektöründe çalışıyor. Ayağı yere basan projeleri var. Seçilecek başkan onun projelerinden yararlanabilir.

Serap Karaosmanoğlu..DEVA’nın adayı. İş hayatına tekstil ile başlamış ve Manisa’da tarım ve hayvancılıkla devam ediyor.O da Oğuz gibi partisinin il başkanı. Aynı zamanda partinin kurucuları arasında. Halka nasıl ulaşılacağını biliyor. Projeleri hazır,enerjisi yüksek.”Büyükşehire bir kadın eli değerse,bir kadın gelirse,dahagüzel yaşanabilir bir İzmir’e kavuşacağız”diyenKaraosmanoğlu’ndan seçilecek başkan “Kadın ruhu” açısından yararlanabilir.

Cemal Arıkan..Yeniden Refah Partisi’nin adayı..Arıkan, 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun. 2015 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi’nden 25. Dönem milletvekili adayı olmuştu. YRP nin il başkanı. Özel eğitim kurumları var. “Sorunlarınızın ve isteklerinizin farkında olarak çıktığımız bu yolda ayrıştırmadan birlik ve beraberliğimizle güzel İzmir’e ulaşacağız. Çok özlediğiniz ahlakçı belediyeciliğe az kaldı ” diyen Arıkan seçilecek belediye başkanının din ve ahlak danışmanı olabilir.

Kemal Cen Pültün..DSP nin adayı..” 30 ilçemizin hepsinde adayımız var 15 kadın aday 15 erkek adayla demokrasi kulvarında eşitlikle seçmenimize hizmete adayız DSP yerel yönetim konusunda 1999 da 30 ilçenin 29'unda ve Büyükşehirde yönetim tecrübesini göstermiştir. 1985'te kurulan partimizle 3 kez devlet yönettik. “Mecburlar” , “odun koysak seçilir” , “ceketimizi assak seçilir” diyenlere en güzel cevabı gurur yaparak İzmirli seçmen verecektir" diyor. Aydın’dan daha önce milletvekili adayı olmuş olan Pültün’den seçilecek başkan Ahmet Piriştina’nın nasıl bu kadar sevildiğinin ipuçlarını alabilir.

Ali Sungur.. Turgut Özal’ın fikirlerini yaşatmaya çalışan Anavatan Partisi’nin adayı.. Sungur 90’lı yıllarda kanat yenmezken, ızgarada kanadı meşhur edip tüm Türkiye’ye sevdiren ve işini aşkla yapan bir işletmeci. Sungur daha sonraları bizim de vazgeçemediğimiz Çankaya’da “06 Ciğerci Ali Baba Restoran’ını kurdu. “Bu seçimler, Anavatan Partisi'nin yerelde yükselişinin başlangıcı olacak. Halkımızın desteği ve teveccühü ile İzmir’de yeni bir dönemi başlatacağız. 31 Mart seçimleri bir milat" diyen Sungur’un projeleri arasında “Halkın Ciğercisi”yok ama seçilecek başkan kendisine önerirse hayır demeyecektir.

Savaş Sarı..Türkiye Komünist Partisi’nin adayı..Çevremde “ben bu arkadaşa oyumu vereceğim”diyen o kadar çok insan var ki. Partinin üst yönetiminde de yer alan Sarı . "Laiklik birilerinin savunduğu bir doğru olmanın ötesinde her şeye rağmen Anayasa'da yazan temel bir ilke. Toplumsal yaşamın kurallarının din üzerinden tarif edilmemesinin bir kabul olması gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de yaşayan yurttaşların laik bir toplumsal hayat içerisinde yaşabilmesi için elinden geleni yapmak zorunda." diyor ve ekliyor “Öne çıkan adaylar belediyeciliğe bir şirket faaliyeti gibi bakıyorlar. O şirket faaliyetinin bir de akçeli boyutları var. Mesela Hamza Dağ'ın gündeme getirdiği projelerin hepsi sermayenin ihtiyaçlarına yanıt vermeyi gözeten ticari yatırım projeleri. Bu seçimde zübüklerdenkurtulacağız” diyor. "LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokol Metni"ni daha adayken imzalayan Sarı’dan seçilecek başkan bu konularda danışmanlık alabilir.

Yazımızı çarpıttığım bir şiir ile noktalıyorum..

Güzel günler göreceğiz çocuklar
Motorları maviliklere süreceğiz
Çocuklar inanın inanın çocuklar
Bir gün üçüncü bir yol da açılacak

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.