Refah Sınır Kapısı açıldı

Refah Sınır Kapısı açıldı

İsrail bombardımanı altında günlerdir yardım alamayan Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah kapısı nihayet açıldı, insani yardım taşıyan tırlar Gazze'ye girdi.

Dünyadan gelen tonlarca yardımın bekletildiği Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı günler sonra açıldı.

Mısır basını, gıda ve ilaç taşıyan tırların Gazze’ye geçişini canlı yayınladı.

Hamas’a bağlı hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) “temel insani yardımlarının” Mısır sınırından Gazze’ye girdiği belirtildi.

‘İNSANİ FELAKETİ DİNDİRMEZ’

Refah Sınır Kapısı’nın geçici süreyle açılmasının “Gazze’de yaşanan insani felaketi dindirmeyeceği” kaydedilen açıklamada, “sağlık hizmetlerinin verilemediği ve yaralananların tahliye edilerek tedaviye ihtiyaç duyduğu” aktarıldı.

Gazze’de “yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme stoklarının en düşük seviyede olduğu” ve bölge halkının gıda ve elektrikten mahrum kaldığı ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise, Refah Sınır Kapısı’nın açılmasının ardından DSÖ’nün sağlık malzemelerinin Gazze’ye ulaştırılmaya başlandığını belirterek, bölgeye sağlık yardımlarının ulaştırılması için sürekli erişim çağrısında bulundu.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Refah sınırının Gazze’de mahsur kalan yabancıların çıkabilmesi için açılacağını duyurmuştu.

GAZZELİLER EN TEMEL MALZEMELERDEN YOKSUN

Gazze'de İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 4 bini aşarken bölgede İsrail kontrolü altında olmayan tek geçiş noktası Refah'ta yardımlar günlerdir bekliyor. BM yetkilileri yardımların geçişi için görüşmelerin hızlandırıldığını duyurmuştu.

Gazze'de bombardıman altında yaşayan 2 milyonu aşkın kişi, savaş dışında da dışarıdan gelen yardımlarla hayatını sürdürüyor. 15 gündür bombalanan bölgede ölüm kalım savaşı veren halk, su ve yiyecek dahil en temel malzemelere ulaşamıyor.

Gazze'ye tam abluka uygulayan İsrail, daha önce bölgeye yardım geçişine itiraz etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Güncel