Putin'den dikkat çeken ekonomi talimatı

Putin'den dikkat çeken ekonomi talimatı

Putin, Kremlin ve hükümet yetkilileriyle bir araya geldiği toplantıda ekonomiyle ilgili hedefler masaya yatırdı...

Geçen hafta "Çok düşük enflasyon iyi değil, büyümeyi frenliyor" diyerek harcamaların artırılması sinyali veren Rusya Devlet Başkanı Putin'den bir talimat daha geldi. Rus lider, üç sene içinde "halkın gelirlerinde artış sağlanmasını" istedi.

Komsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre, reel sektör, kamu bütçesi, kredi ve para politikalarıyla ilgili adımların ele alındığı toplantıda konuşan Putin, “Önümüzdeki üç sene içinde yalnızca ekonomide olumlu eğilimlerin pekiştirilmesi değil, ekonomik büyümenin daha istikrarlı, kaliteli ve dinamik hale getirilmesi, bu sayede halkın gelirlerinde artış sağlanması gerekiyor” dedi.

Türk Rus'un aktardığına göre toplantıda Kremin İdari İşler Müdürü Anton Vayno, Putin’in yardımcısı Andrey Belousov, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov, Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin ve Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina yer aldı.

Devlet İstatistik Servisi (Rosstat) verilerine göre, Rusya’da reel gelirlerde 2014-2018 yılları arasında kesintisiz düşüş oldu. 2019'un ilk yarısında da bu düşüş yüzde 1,3 seviyesinde kaydedildi.

Rosstat, reel gelirlerdeki azalmayı, TÜFE'de enflasyona ve başta kredi faiz ödemeleri olmak üzere zorunlu ödemelerdeki artışa bağlıyor.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 2019 yılında reel gelirlerde bir önceki seneye göre yüzde 1 artış beklediğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya