Putin nükleer silah mesajı verdi

Putin nükleer silah mesajı verdi

Bu hafta sandık başına gidecek Rusya'da bir 6 yıl daha ülkeyi yönetmek için aday olan Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus devlet medyasına konuştu.

Bu hafta Rusya ülke yönetiminin kime emanet edileceğiyle ilgili oylamaya hazırlanırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus devlet ajansı RIA'ya ve devlet televizyonu Rossiya-1'e konuştu.

15-17 Mart'ta yapılacak seçimlerden önce detaylı açıklamalar yapan Putin'in nükleer silah kullanımı konusundaki sözleri ise gündem oldu.

Putin, nükleer silah kullanımı ile ilgili olarak, "Askeri-teknik açıdan bakarsak evet elbette kullanmaya hazırız" derken ABD'nin Rusya topraklarına ya da Ukrayna topraklarına girmesi durumunda bunun bir askeri müdahale olarak görüleceğini ve buna karşılık vereceğini söyledi.

Putin, nükleer bir çatışmaya hazır olduklarını söylerken, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta hiçbir zaman nükleer silah kullanımına ihtiyaç duyulmadığını da sözlerine ekledi. Putin, "Neden kitle imha silahları kullanmamız gerekiyor? Hiçbir zaman böyle bir ihtiyaç olmadı" derken ABD'nin nükleer denemeler yapması halinde Rusya'nın da aynısını yapabileceğini söyledi.


Putin, "Bu gerekli değil... Bunu hala düşünmemiz gerekiyor ama aynısını yapabileceğimizi de göz ardı etmiyorum" dedi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesinin anlamsız olduğunu söylerken, "Daha önce Finlandiya sınırında askerlerimiz yoktu ama artık olacak. Eskiden orada yıkım sistemlerimiz yoktu, artık olacak" dedi.

"ABD'DEKİ SEÇİMLERE KARIŞMIYORUZ"
Putin, ABD'de Kasım ayında yapılacak seçimlerle ilgili de konuştu. Putin, "Biz herhangi bir seçime müdahale etmiyoruz. Amerikan halkı ve Amerikan seçmeninin güvendiği herhangi bir liderle çalışacağız ki bunu daha önce de birçok kez söylemiştim" dedi.

Putin, "Başkanlık görevinin son yılında, bugünün başkan adayı Bay Trump, Biden'a sempati duyduğum için bana sitem etti .... Bir konuşmamızda bana sordu: Uykucu Joe'nun kazanmasını istiyor musun?" derken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ve sonra, sürpriz bir şekilde, ona (Trump'a) zulmetmeye başladılar çünkü onu aday olarak desteklediğimizi iddia ettiler. Bu tamamen saçmalık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika