Putin Erdoğan'ı köşeye sıkıştırdı: ŞİÖ için NATO'dan vazgeç

Putin Erdoğan'ı köşeye sıkıştırdı: ŞİÖ için NATO'dan vazgeç

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üye olmayı hedeflediğini söylemişti. Rusya lideri Putin Erdoğan'ı köşeye sıkıştırdı. Rusya, ŞİÖ için NATO'dan vazgeçme şartı koştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan ziyaretinde sarf ettiği Şanghay İşbirliği Örgütü'ne 'üye olmayı hedefledikleri' sözlerine karşı Rusya'dan yanıt geldi.

" NATO üyesi Türkiye, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye olabilir mi?" soruları gündemdeyken Rusya'nın ŞİÖ İlişkilerinden Sorumlu Özel Yetkili Büyükelçisi Bakhtiyor Khakimov tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye olmak için NATO'dan ayrılması gerektiği belirtildi.

Khakimov, Türkiye'nin uzun süredir diyalog ortağı olarak ŞİÖ faaliyetlerine katıldığını belirtirken, "Bir başvuru yapılırsa, bu dikkatli bir şekilde incelenecek. Ancak şu anda herhangi bir başvuru yok" ifadelerini kullandı.

ŞİÖ'ye üyelik için bir dizi kriter olduğunu belirten Khakimov, "Düşman yada ŞİÖ ülkelerine karşı aktivitelere ve bloklara katılmamak bunlardan biri. Türkiye, Rusya'nın bir numaralı düşman olarak gördüğü NATO'nun üyesi" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler