Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

PROJE FABRİKASI

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr.Ümit Özlale’ye takılan isim:ProjeFabrikası..Hazırladığı projeleriyle koltuğa oturmaya hazırlanan Özlale’yi önce İktisat Kongresi Binası’ndaki lansmanda dinledim. Projeler arasında en dikkatimi çeken fazla masrafı olmayan Alsancak’tan Karşıyaka’ya deniz üzerinden yürüyerek 20 dakika bisikletle 10 dakika geçiş projesiydi.

Başka neler mi vardı ? İlk 300 gün için şunları söyledi Özlale..

"Liman bölgesini hızla dönüştüreceğiz. İzmir’de ışıksız cadde kalmayacak kadınlar güvenle yürüyecek. Türkiye’nin en modern hayvan bakım evini Yamanlar’dainşa edeceğiz. Su faturalarını yüzde 35 düşüreceğiz. Toplu ulaşım 7/24 olacak. Sizler Karşıyaka’da eğlenip Güzelyalı’ya gitmek için dünya kadar taksi parası vermeyeceksiniz. Mavi körfez projesi ile yurtdışı hibeler ile körfezi ile barışık körfezini kullanan İzmir’i hayata geçireceğiz. İZBAN seferlerini arttıracağız, bin bir küfür ederek işinize gitmek zorunda kalmayacaksınız. Atıl durumdaki hastaneleri güçlendirip, belediye hastaneleri kuracağız. Vatandaşlar sağlık bakanlığına mecbur kalmayan belediye hastanesinde sağlığına kavuşacak. Otogarı yenileyeceğiz. Artık deniz taşmayacak, yüzen dalga kıranlar yapacağız. Trafiği azaltmak için ağır vasıtalara saat sınırlaması getireceğiz. Kıyı ilçelerde yüzer otoparklar kuracağız. Kamu binalarının altına yer altı otoparkı yapacağız. Kemeraltı’nın bilinmeyen yönlerini ve zenginliklerini açığa çıkartacağız.Turizmsezonunu yıla yayacağız, körfezi daha iyi kullanacağız”

Eee..Kaynak nerede? İzmir’in gelir kaynaklarını artırıcı projelerle yol alacağını, beş yılda yüzde 10, ikinci beş yılda yüzde 40 geliri artıracağını iddia ediyor Özlale..”Basmane Çukuru’na Akıllı Şehirler Teknoloji Enstitüsü kuracağız. Burada girişimciye destek vereceğiz. Yeni yazılımlar, algoritmalar ile kanalizasyon borusunun patlayacağını 3 gün öncesinden haber veren algoritmalar, trafik sıkışıklığına karşı algoritmalar yapılacak ve ticarileştirilecek. 10 tanesinden biri başarı olsa, 5 milyar dolarlık şirketin ortağı oluruz. Bu birçok sorunu çözer. İzmir zenginleşecek, İzmirli kazanacak” diyor.

Beden Dili’ni harika kullanıyor. Mevcut Başkan Tunç Soyer de öyle. Her ikisi de Bornova Anadolu Lisesi mezunu. Okulda bu yönde bir eğitim var mı diye insanın aklına geliyor. Lisenin mezunlarının rol aldığı bir tiyatro topluluğu da var. Oyunculardan Ümit Tunçağ’a ilk fırsatta bu soruyu soracağım. Nedir bu işin sırrı diye?

Bornova Anadolu Lisesi’nden söz etmişken Özlale’ninCv sine bakalım bir de..

Özlale 28 Nisan 1972’de Almanya'da doğdu. Bornova Anadolu Lisesi sonrası 1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun oldu, doktorasını Ekonomi alanında 2001 yılında Boston College’de tamamladı.

Çeşitli üniversitelerde çalışan Prof. Dr. Özlale, 2003-2011 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda akademik danışman olarak görev yaptı, 2020 Eylül ayında İYİ Parti Olağan Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçildi ve Kalkınma Politikaları Başkanı olarak göreve başladı.

Özlale, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde 28. Dönem İzmir Milletvekili seçildi. Öğrencileri tarafından 'en sevilen akademisyen' seçilen Prof. Dr. Ümit Özlaleİzmir’i yönetecek en iyi ekibe sahip..İzmir’in alt yapı sorunlarının hala niye çözülemediğini bir toplantıda sorduğumda şöyle cevap verdi:

“Tunç bey iyi kalpli bir insan ama iyi bir ekip oluşturamadı. 55 milyar liralık bir bütçeyi iyi ekip oluşturmadan yönetemezsiniz. Pandemi dönemi bir kenti pırıl pırıl yapmak için altın fırsattı. Bu olmadı. Büyükşehir’in ilçe belediyelerle birlikte 53 bin çalışanı var. Ben, 53 bin çalışanı olan belediyeden daha iyi hizmet beklerdim. Tabi bütçenin üçte ikisi personel giderine geri kalanı bakım, tamirata gidince bu olmuyor”

Özlale konuşmalarında sıralamayı seviyor. Birinci, ikinci gibi..Ben de onun gibi yapayım..

Birincisi.. Prof.Dr.Ümit Özlale doğru bir adaydır.

İkincisi.. Ak Parti karşıtları ile Ak Parti yandaşları arasında sıkışmış bu kentte güçlü bir alternatiftir.

Üçüncüsü.. Mahalle mahalle dolaşarak arka sokaklar dahil her yere ulaşması ve hayata geçirmeyi planladığı projeler ile İYİ bir renktir.

Peki seçimleri kazanabilir mi? Zor..

Kazanamazsa seçilecek belediye başkanı mutlaka onun fikirlerinden yararlanmalıdır.

Mazhar Fuat Özkan’ın sevilen şarkısı “Sarı Laleler” in çarpıttığım sözleri ile bitiriyorum.

“Uykulu gözlerle, döndüm rüyamdan
Sana sarı laleler aldım İYİ parti pazarından
Sen olmasan buralara, gelemezdim ben
Sevemezdım bu şehri, anlamazdım dilinden”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.