Pittsburgh'ta Perde Arkası

Pittsburgh'ta Perde Arkası

Trump,uyarılara rağmen,11 kişinin hayatını kaybettiği Pittsburgh saldırısının ardından şehri ziyaret etti,çok sayıda protestocuyla karşılaştı.

Trump,uyarılara rağmen,11 kişinin hayatını kaybettiği Pittsburgh saldırısının ardından şehri ziyaret etti,çok sayıda protestocuyla karşılaştı. Basında saldırı için,'ABD'nin yakın tarihinde,antisemitik şiddetin en kötü saldırılarından biri' nitelemesi yapıldı.

Trump'a eşlik eden isimler arasında ABD First Lady'si Malenia Trump,Trump'ın damadı ve Yahudi dinine mensup olan,aynı zamanda ABD'nin hazırladığı Filistin'in ise reddettiği İsrail-Filistin Barış Planı'nın hazırlayıcısı Jared Kushner,Kushner ile evlendikten sonra Yahudi olan kızı Ivanka Trump, son olarak da Yahudi dinine mensup Hazine Bakanı Steven Mnuchin vardı.

Pittsburgh,Trump'a 'Gelme' Dedi

Bazı Yahudi kanaat önderlerinin,Trump'a, 'Şehri ziyarete gelme' uyarısında bulunduğu ifade edildi. Uyaranların içerisinde saldırıya uğrayan Tree of Life Sinagogu Eski Başkanı da vardı.

Protestolar Trump'ı Suçladı

Ziyaret sırasında birçok protestocu,sinagogun önünde, "Pittsburgh'tan Git!,Pensilvanya'dan Git!","Trump Evine!" ve "Sözcükler Önemlidir" pankartlarıyla Trump'ın 'beyaz milliyetçiliği ve üstünlüğü' politikalarını eleştirdi.  . 

Ayrıca Trump'ın zehirli politik söylemleri dolayısıyla şiddete liderlik ettiği söylendi.

Trump,'Sinagogu koruyacak bir silahlı güvenlik saldırıyı anında durdurabilirdi.' önerisinde bulunmuş,'saldırganlar için idam' istemişti. Amerikan halkı,bu sözleri üzerine,Trump'ın 'bu olay sonrasında dahi nefret söylemlerine devam ettiğinden' yakınmıştı.

Saldırgan Hakkında Bilinmeyenler Ne?

Şüpheli saldırgan Bowers'ın ise internet ortamında Yahudi İbrani Göçmen Yardım Derneği'ni, 'Yahudi göçmenlerin ve mültecilerin ABD'ye girmesine yardım ediyorsunuz.' şeklinde suçladığı ortaya çıktı.İnternet hesabına 'Trump'a da kendini Yahudilere teslim ettiği için kızgınım' yazdığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler