Petrol Tavan Yaptı! Benzin 7 Lirayı Geçebilir

Petrol Tavan Yaptı! Benzin 7 Lirayı Geçebilir

Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine saldırı dünyada yeni bir ekonomik kaosa neden oluyor.

Petrol fiyatları son 4 ayın zirvesinde. 54 dolardan 40 dolara fırladı. Bu fiyatlar Türkiye'yi ciddi anlamda olumsuz etkileyecek.

Yemenli Husiler’in Suudi Aramco tesislerine düzenlediği saldırının ardından petrol fiyatları yüzde 15 artarak son 4 ayın en yüksek değerlerine ulaştı.

Brent tipi ham petrol piyasaları açılışta yüzde 19 artarak varil başına 71,95 dolar seviyesine yükselirken, ABD'deki ham petrol piyasaları yüzde 15 yükselerek, varil başına 63,34 dolar oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Stratejik Petrol Rezervinden petrol tahliyesine izin verdiğini açıkladı.

TÜRKİYE'Yİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Petrol fiyatlarındaki bu sert yükseliş Rusya, Amerika, Suudi Arabistan gibi petrol üreticisi ülkeleri olumlu etkilerken, Türkiye gibi yüzde 100 ithalatçı durumundaki ülkelerin ekonomilerinde ciddi kriz yaratması bekleniyor.

40 dolara kadar düşen petrol fiyatları Türk ekonomisi için adeta kurtarıcı olmuştu. Ancak Türkiye'nin enerji maliyeti bu şartlarda hızla artıyor.

Son yükselişin kısa süre içerisinde akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıması bekleniyor. Fiyatların bu seviyede kalması halinde benzinin litre fiyatının 7 liranın çok üzerine çıkabileceği dikkat çekiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler