Pentagon'dan Skandal Türkiye Açıklaması: NATO İçin Felaket Olur

Pentagon'dan Skandal Türkiye Açıklaması: NATO İçin Felaket Olur

Washington’da Atlantik Konseyi’nde konuşan Wheelbarger, “Bu anlaşmanın tamamlanması sadece F-35 programı için felaket olmayacak aynı zamanda Türkiye’nin NATO müttefikleriyle işbirliği yapamaz duruma getirebilir

ABD Savunma Bakanlığı’nın uluslararası güvenlikten sorumlu Bakan Yardımcısı Vekili Kathryn Wheelbarger, Türkiye’nin S-400 alımının, Rusya’ya F-35 savaş uçağı hakkında bilgi toplama fırsatını vereceğini belirtti.

Wheelbarger, “Açık konuşalım, S-400, F-35 gibi uçakları düşürmek için geliştirilen bir Rus sistem. Elbette Rusya’nın bu uçak hakkında bilgi toplama fırsatından yararlanmayacağını düşünmek imkansız.

Wheelbarger, S-400 sisteminin Türkiye’ye teslimatının ABD için “büyük sorun” arz ettiğini de sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımını tamamlaması durumunda, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) yasasının öngördüğü yaptırımlara maruz kalabileceğini belirtmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerle ilgili, anlaşmanın imzalandığını ve alımların bittiğini, ülkeye gelişinin Haziran'a yetişmeyebileceği açıklaması yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler