Paşinyan'dan Silahların Susması Açıklaması!

Paşinyan'dan Silahların Susması Açıklaması!

20 Ekim tarihinde ateşkesi reddeden Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Aliyev'in masaya getirdiği Şuşa şartı nedeniyle silahların susmadığını söyledi ve tarihi itiraflarda bulundu.

Savaşta hezimete uğrayan Ermenistan bugün stratejik koridordan da çekiliyor. Rus barış güçleri ise işgalci Dağlık Karabağ yönetiminin başkenti Hankendi'de sahra hastanesi kurdu. Yeni sınırda çekilen video görüntüsü ise olay yarattı. Gelen son bilgiye göre, Azerbaycan ordusunun 28 yıldır Ermenistan'ın işgali altında bulunan Laçın iline girdiği bildirildi.

Dünyanın gözü bir kez daha bugün Dağlık Karabağ'a çevrildi, 44 gün süren savaşı kaybeden Ermenistan'a verilen süre bugün gece yarısı itibariyle doldu.

Dağlık Karabağ'daki 23 noktaya yerleşen Rus barış gücü askerleri hafta sonu trenle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi, daha sonra Hankendi'ye hareket etti.


Azerbaycan'ın Berde kentindeki istasyonda trenden TIR'lara nakledilen konvoylarda, zırhlı araçlar, özel ekipmanlar ve diğer lojistik teçhizatlar var.

Çatışma hatlarına yerleşen 1960 Rus barış gücü askeri yerleşirken, Şuşa çevresindeki otoyolun üç kilometresi yine Rus ekipler tarafından mayınlardan temizledi.

Mayın aranan yerler arasında, Şuşa'nın girişinde Türk ve Azerbaycan bayraklarının asıldığı tepe de vardı.

PAŞİNYAN FACEBOOK HESABINDAN YAYINLADI 
Savaştaki hezimet ve ateşkes anlaşması nedeniyle istifa çağrıları yapılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise, 20 Ekim tarihinde silahların susmasını neden kabul etmediğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika