Papa: Kürtaj Katliamdır, Hasta Bebekler Dahi Aldırılamaz

Papa: Kürtaj Katliamdır, Hasta Bebekler Dahi Aldırılamaz

Papa Francis,konuşmasında, kürtaj yaptırmayı "kiralık katil tutmaya" benzetti.

Papa Francis,konuşmasında, kürtaj yaptırmayı "kiralık katil tutmaya" benzetti.

Çarşamba günü Aziz Petrus Meydanı'nda haftalık vaazını veren Papa, doğaçlama şekilde gerçekleştirdiği konuşmasında "Hamileliği sonlandırmak, birini yok etmek gibidir.Bir bebekten kurtulmayı istemek, bir sorunu çözmek için seri katil tutmakla eştir." dedi.

"Peki, seri katil tutmak sorunu gerçekten çözer mi?" sorusunu dinleyicilere yönelten Papa,kalabalıktan "Hayır" cevabını aldı.

Hasta Çocuklar da Kürtajla Alınamaz

Papa, ayrıca hasta bebeklerin de kürtajla alınmasına karşı olduğunu bildirdi.

"Hamilelik sırasında ebeveynler, çocuklarının hasta olduğunu öğreniyorlar. Bu korkuyla yüzleşebilmek için ciddi bir gizlilik ve beraberliğe ihtiyaçları var. Ama, hamileliği sonlandırmak gibi düşmanca bir tavsiye ile karşılanıyorlar."dedi.

Katolikler Papa'nın öğretisine göre,annenin hayatını tehlikeye atacak derecede hastalık taşıyan bebekler için 'bebeği kurtarmanın öncelikli olduğunu' düşünüyorlar.

Önceki papalara göre özgürlükçü kabul edilen Papa Francis'in de kilisenin aile planlaması ve cinsel ilişki konularındaki öğretilerini değiştirmediğine dikkat çekildi.

Ağustos ayında, Arjantin'de kürtajın yasallaşmasına muhalefet etmiş, bunun üzerine Arjantin Katolikleri Roma Kilisesi'ne üyeliklerini iptal etmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler