Pakistan,Şeriatçı Darbeye Gidiyor!

Pakistan,Şeriatçı Darbeye Gidiyor!

Asya Bibi’nin ardından radikal İslamcı gruplar,mahkeme heyetini tehdit eden gruplar,günlük hayatı da baltalıyor.

Bir tartışmada Peygambere hakaret ettiği gerekçesiyle idamı istenen,kanıtlanamadığı için ise beraat eden Asya Bibi’nin ardından radikal İslamcı grupların protestoları durmak bilmiyor.Mahkeme heyetini tehdit eden gruplar,günlük hayatı da baltalıyor.

 

Kaynak: PEYGAMBERE HAKARETTEN İDAM CEZASI ALAN ASYA BİBİ’YE BERAAT

 

Diyalog İçin İkna Komitesi Kurulacak

 

Pakistan Başbakanı Imran Khan,bu konu üzerine ‘protestocularla uzlaşacak yüksek profilli bir komite’ kuracağını açıkladı.

 

Perşembe günü,federal kabine ile gerçekleştirdiği toplantıda,Başbakan,ilk olarak protestocularla diyalog kurma seçeneğini tercih edeceklerini söyledi.

 

Bir Bakan Öldürüldü,Diğer Bakanlar Konuşacak

 

Komitede Enformasyon Bakanı Fawad Çaudri,Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Mehmood Kureşi ve İç İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Şeheryar Afridi’nin görevli olduğu belirtildi. Öncesinde Asya Bibi’nin beraatını isteyen Azınlık Bakanı öldürülmüştü.

 

Diyanet İşleri ve Dinlerarası Diyalog Bakanı Nurul Kadri ve Milli Yiyecek Güvenliği ve Araştırmaları Bakanı Sahibzada Muhammad Mehbob Sultan’ın da Başbakan’ın bu süreçteki danışmanları olarak komiteye dahil olacaklar.

 

Komite,bir gün sonra kurulacak.

 

Protestocu Fraksiyon Darbe Çağrısı Yaptı !

 

Radikal İslamcı fraksiyonun-Radikal İslamcı Pakistan Tahrik-i Lebbeyk (TLP) partisine, Çarşamba bir günü video mesajla Pakistan Genelkurmay Başkanı’na ve hakimlerine karşı ayaklanmaya çağırdığı ifade edildi.

 

Khan,“Toplumun küçük bir kesiminin hem orduya hem yargıya hem de hükümete karşı kullandığı dil içler acısıdır.Böyle bir dil ancak devletin düşmanları tarafından kullanılabilir.” sözlerini kullandı.Analistler,fraksiyonu terör örgütü ilan ettiği yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler