Öztürk Yılmaz'dan Anlamlı Ziyaret

Öztürk Yılmaz'dan Anlamlı Ziyaret

Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz, Sakarya Meydan Muharebesinin yapıldığı yerleri görmek için Polatlı'yı ziyaret etti.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Sakarya Meydan Muharebesinin yapıldığı yerleri görmek için Polatlı'yı ziyaret etti.

'ASIL DESTANI BURADA YAZILMIŞ'

Yılmaz'a, Polatlı'nın tarihi tanıtımını yapan Genel Koordinatör E. Albay Kadim Koç rehberlik etti. Koç'un Sakarya Meydan Muharebesini anlatımını dinleyen sayın Yılmaz, o günün koşullarında verilen vatan savunmasını o an yaşarcasına duygusal anlar yaşadı.

'Düşmana dur' denilen yerin  burası olduğuna vurgu yapan Yılmaz; "Asıl destan burada yazılmıştır. Asıl kahramanlar buradadır. Viyana' dan sonra sürekli toprak kaybederek düşmanın geldiği son nokta burasıdır. Ankara'ya dayanan düşmana dur denilen yer burasıdır." diye konuştu. Öztürk Yılmaz şunları söyledi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki Türk Milletinden oluşturduğu orduyla, düşman ordusunun gırtlak gırtlağa savaşarak, düşmanın yenildiği ve büyük taarruza zemin hazırlayan yer dua tepedir. Bu zaferden sonra işgal edilen topraklar alınarak, düşman takip edilerek denize dökülmüştür. Türk Milletinin psikolojik kırılma yaşadığı yer burasıdır. Bu zaferden sonra toprak kaybedilmemiştir. Buraların ziyaret edilmesi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul öğrencilerini buraya getirerek tarih burada anlatılmalıdır.  Buralar da imara açılma  gibi yapılaşma engellenmelidir. Buralar itina ile korunmalı ve gelecek nesillere bu vatanın nasıl vatan yapıldığı miras olarak bırakılmalıdır." 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler