ÖZTÜRK YILMAZ “YENİLİK PARTİSİ” KURDU...

elvedatan@gmail.com

Evet, bütün dünyayı kasıp kavuran coronavirüs nedeniyle biraz gecikmeli de olsa, 20 Temmuz 2020 günü sabahı kuruluş evraklarının İçişleri Bakanlığına teslim edilmesiyle tüzel kişilik kazanan  “Yenilik Partisi” kurulmuş oldu. Aslında bu  gecikme, kuruluş işlemlerinin aceleye getirmeden daha bir itina ile araştırılarak yapılmasına faydalı katkıda sağlamış oldu.

Söz konusu  Yenilik Partisinin kurucu lideri Öztürk Yılmaz “Türkiye’de siyasi bürokratik sistem çökmüştür. Artık bir kurtarıcı bekleyemeyiz. İktidar ve muhalefet  birbirinin karbon kopyasıdır. Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma gelmesinin   ortak sorumlularıdır. Bu partiler artık eski sistemin temsilcileridir. Türkiye artık yeni fikirler, yeni idealler ve yeni yüzlerle devam etmek zorundadır. Yeni bir dönem başlıyor ve yeni bir parti doğuyor! Halkımıza söyleyecek sözü olanların ve halkımızın yüzüne bakacak olanların partisi kuruluyor. 20 Temmuz 2020 de geliyoruz!” sloganıyla partinin kuruluş çalışmalarını titizlikle tamamlayarak söz verdiği günde kurmuş oldu.

Sayın Öztürk, bugün kurucu kadrosuyla kalabalık bir katılımcı ve basın mensuplarıyla, kurtuluş savaşını başlatarak Türkiye Cumhuriyeti Devletin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahat yeri olan Anıtkabire çıkacaklar ve, dua okuyarak anıtkabir defterine duygularını yazıp imzalayacaktır.

Yenilik Parti'nin kuruluş aşamasında kurucuları belirlerken ince eleyip sık dokuyarak ve halkın içinden çıkmış, devletin üst kademelerinde görev yapmış liyakat sahibi, Anayasa, Kanun,Tüzük ve  Yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiye göre görev yapmayı ilke edinmiş, hiç kimseye biat etmeyen makam ve mevki için cemaat ve tarikat gibi kuruluşların kuyruğuna takılmayan basiretli  yüzleri tespit ederek kurucu kadrosunda yer vermiştir.

Kurucular arasında birçok esere imza atmış olan Orhan Selen, Emre Aygen,  Nazım Özer gibi birçok cesur ve korkusuz araştırmacı yazar ve gazeteci,  Hukuk Profesörü Stratejist  Anıl Çeçen, konularında uzmanlaşmış Yaşar Can, Esra Altun Sallı, Nalan Özyüksel, Ali Hıdır Dinçer gibi birçok isim yer almıştır.

Siyasi partiler iki nedenden dolayı kurulur. Birincisi bir ideolojiden dolayı kurulur. Bu çok başarılı olamaz. Diğeri ihtiyaçtan kurulur Bu tabii ki başarılı olur. Bu Yenilik Partisinin kurulması ihtiyaçtan kaynaklanmıştır. Mevcut düzen bu ülkenin sorunlarını çözmektedir.  Hep aynı kişiler hep aynı sorunlar ve eklenen, artan yeni sorunlar... Hukuk’un adaletin sorgulandığı bir ülkede bu sorunlara çözüm bulacak yeni fikirlerin ve yeni yüzlerin ortaya çıkmasına liderlik yapan Öztürk Yılmaz’ın kurduğu “YENİLİK PARTİSİ” ekibiyle ilk seçimlerde iktidara gelmeyi hedeflemiştir ve Allah'ın izniyle Türk Milletinin sorunlarını çözmek, dertlerine derman olmak için iktidara gelecektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum