Öztürk Yılmaz: Türkiye dışarıdan medet umanların ülkesine dönüştü

Öztürk Yılmaz: Türkiye dışarıdan medet umanların ülkesine dönüştü

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Akit TV ekranlarında yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu Ters Kutuplar programının canlı yayın konuğu oldu.

Canlı yayında Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ilk zamanlarda dışarıdan medet umarak görüşmeler yaptığını hatırlatarak İmamoğlu’nun da Erdoğan’ın izinden gittiğini açıklayıp, “Türkiye dışarıdan medet umanların ülkesine dönüştü” dedi.

İngiltere Büyükelçisi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görüşmesini değerlendiren Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da belediye başkanlığı sürecinden itibaren dışarıda bir arayış içinde bulunarak görüşmeler yaptığını belirterek, “Kukla muhalefet ve adamları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolundan giderek dışarıdan medet uman görüşmeler yapıyor. Bence İmamoğlu’nun halk iradesi ile değil de artık dışarı ile içli dışlı olmaya çalışması utanç vericidir. Bir kere bu; kapasitesizlik, görgüsüzlüktür. Mesela ben Dışişleri Bakanlığın yaptıklarına yüzde 99 katılmıyorum ama bir paralel farklı bir görüş oluşturulup bizim üzerimizden bir operasyon yapılmasına asla izin vermiyorum.” Şeklinde konuştu.

zturk-yilmaz-akit-tv2.png

YENİLİK PARTİSİ TÜRKİYE’DE DIŞARIYA BAĞLILIĞI SONA ERDİRECEK

Türkiye’de iktidar ve kukla muhalefetin dışarıya bağlı bir yönetim anlayışı izlediğinin altını çizen Genel Başkan Yılmaz, “Yenilik Partisi iktidarında Türkiye’de dışarıya bağlılığı geliştirdiğimiz projelerle sona erdireceğiz. Tarım ülkesi olan Türkiye’de DevÇiftçi Projesiyle çiftçilerimizin ekonomimizin bel kemiğini oluşturacak. Dijital para ve vergi ile para kaçakçılarının önüne geçerek ekonomimizi yeninden ayağa kaldırarak krizleri çözeceğiz. Yenilik Partisi olarak yapacağımız yenilikler Türkiye’de yeni bir dönem açılmasının öncüsü olacağız.” İfadelerini kullandı.

İMAMOĞLU HİZMETİYLE DEĞİL SKANDALLARIYLA GÜNDEME OTURUYOR!

İstanbul’da yaşanan kar felaketi sonrasındaki yaşanan sıkıntıların değerlendirildiği programda, programın sunucusu Sabri Balaman’ın kriz yaşanırken İngiltere Büyükelçisi ile görüşen İBB Başkanı İmamoğlu’nun görüşmesi hakkında görüşlerini sorduğu Genel Başkan Öztürk Yılmaz, “Şimdi bir belediye başkanı, tabi ki bir yabancı büyükelçi isterse onunla görüşebilir ama bunun için Türkiye’de bir paralel devlet oluşturmamak ve başka bir aklın burada bir yönetime talip olduğunu ve taşeron bir kitleyi bulup burada güttüğünü şeklinde algılanmaması için ben bunu hem dışişlerine bildiririm hem de kendi partimin başkanına bildirirdim. Ama İmamoğlu Türkiye’ye geldiği günden bu yana bir vakaya dönüşmüş, hizmetleri ile değil artık skandallarıyla gündeme oturmuş bir kişi haline gelmiştir.” Dedi.

KARLA MÜCADELEDE SINIFTA KALDI

Öte yandan, “Ben Kadir Topbaş’a hiç oy vermedim ama bir kent kültürü ve ağırbaşlılığı vardı. Belki Sayın Erdoğan’ın baskısından dolayı tam belediye başkanlığı yapamıyordu ama en azından devletin işleyen mekanizmalarına saygılı bir insandı.” Diyen Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Ben İmamoğlu’nu açıkçası çok farklı bir contexte değerlendiriyorum. Kar yağdığında bir belediye başkanı olarak karla tam anlamıyla mücadele edemiyor ve halkın mağdur edilmesine neden oluyorsanız çıkıp özür dilemelisiniz. Mesela İngiltere’de koronavirüs vakaların arttığı süreçte evinde parti düzenleyen Boris Johnson çıkıp parlamentoda özür diledi. Türkiye’de maalesef böyle olmuyor. 15 Milyon kişinin yaşadığı bir şehirde karla mücadele edememiş olabilirsiniz ama dürüst olmak zorundasınız. Dürüst olmak önemli, kimseyi kandırmamak önemli ve en önemlisi trollerle cevap verdirmemektir.İmamoğlu bu süreçte karla mücadelede sınıfta kaldı.” İfadelerini kullandı.

İNSANLAR HİZMET BEKLİYOR AMA İMAMOĞLU ŞOV YAPIYOR.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın açıklamalarının devamı şöyle:

Türkiye’de bu tür sıkıntılı süreçlerde hep cezayı halk çekiyor ama her partinin trolleri sosyal medyada savaş halinde oluyor. Yazın yangınlar olduğu zaman yangın söndürme uçağı olmadığı için hükümeti eleştiriyorduk ve İmamoğlu’na oy verenlerin tabanı bizim de yaptığımız eleştirilere destek verirken şimdi yaşanan kar faaliyetinin ardından kendini eleştirenleri küfreder derecede cevap veriyor. Bu şekilde cevap verilmesi de durumun nasıl politize edildiğini açıkça gösterdi. İnsanlar hizmet bekliyor ama İmamoğlu şov yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler