Öztürk Yılmaz: "Adnan Menderes ile bir çok ortak noktamız var"

Öztürk Yılmaz: "Adnan Menderes ile bir çok ortak noktamız var"

Ardahan Bağımsız Milletvekili ve Hepimiz Buradayız siyasi oluşumunun lideri Öztürk Yılmaz, yeni parti kurma çalışmalarına hızla devam ederken, Adnan Menderes Dernekleri Konferasyonu’nun kahvaltı davetine icabet etti.

Kahvaltı öncesi ilk olarak Merhum Başbakanlardan  Adnan Menderes’in kabri ziyaret edildi. Oldukça sıcak bir şekilde karşılanan Yılmaz,  kahvaltılı toplantıda söz alarak üyelere yeni oluşumuyla ilgili bilgiler verdi.

Konuşmasına tarihi bir mekanda, duygusal bir atmosferde olduklarını belirterek başlayan Yılmaz, “Türk siyasi tarihinde hiç istemediğimiz, asla kabul etmediğimiz olaylar yaşanmıştır. Maalesef Türkiye çok karanlık günlerden geçti, kendi evlatlarını öç kültürüyle siyasette tasfiye etmeye çalıştı. Bizim asla kabul edemeyeceğimiz olaylar zinciri yaşandı. Bunun üzüntüsü içerisinde olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek devam etti.

Adnan Menderes’in de CHP’den milletvekili seçildiğini ve ardından kendisi gibi partiden ihraç edildiğini belirten Öztürk Yılmaz, “Bizim sayın Menderes ile pek çok benzerliğimiz var. O bir adada esir tutuldu, biz de Musul’da 101 gün vatan için esaret yaşadık, işkence gördük” dedi. Musul’da Türk bayrağını dalgalandırmak için, Türkiye’de ise cumhuriyet değerlerinin savunulması konusunda partide mücadele verdiğini dile getirdi.

TÜRKİYE’DE SİYASİ PARTİLER İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER TASFİYE DÖNEMİ OLACAKTIR

Öztürk Yılmaz iktidarıyla, muhalefetiyle mevcut partilerin Türkiye’yi batırma noktasına getirdiklerini söyledi. Türkiye’nin insan kaynağının heba edildiğini belirtti. Türkiye’de ciddi bir özgürlük probleminin yaşandığını, insanların kendilerini özgür hissetmediklerini vurguladı. Türkiye’de üretim olmadığının da altına çizen Yılmaz, bu yüzden yeni kuracağı partinin temel ilklerinin başında bireyin özgürleştirilmesi ve zenginleştirilmesinin geldiğini söyledi.  Önümüzdeki seçim sürecinin mevcut siyasi partiler için tasfiye dönemi olacağını belirtti.

Sağda veya solda değil, merkezde bir siyasi parti oluşumunu başlattıklarını söyleyen Öztürk Yılmaz, gerçek vatanseverlerin yer aldığı oluşumla ilgili, “Atatürk ile, bayrak ile, üniter yapımızla ilgili sorunu olmayanlar, alt kimlik siyaseti yapmayanlar, terörün her türlüsüne karşı olanlar ve ayrımcılık yapmayanlar bu oluşumda yer alacaklardır” dedi.

Türkiye’nin her alanda milli üretime ihtiyacı olduğunu söyleyen Öztürk Yılmaz, tarımda, enerjide ve diğer pek çok alanda yepyeni üretim modellerini halka sunacaklarını dile getirdi. Ülkenin kaynaklarının satışına da karşı olduklarını belirttiği konuşmasında, tarım arazilerinin, madenlerin, limanların asla satılamayacağını söyledi.

Adnan Menderes Dernekleri Konfederasyonu başkanı Fatih Kavaloğlu, Öztürk Yılmaz’ın konuşmasının ardından,  Yılmaz’ın genç, dinamik bir lider olarak milli bir siyaset çizgisinde olduğundan duyduğu memnuniyeti belirtti. Yeni kuracağı parti çalışmalarında kendisine başarılar diledi. Kavaloğlu, Türkiye’nin çıkarlarını gözeten her oluşuma destek verdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler