“Orta doğu pazarına girmek için Erbil ana üssümüz olacak”

“Orta doğu pazarına girmek için Erbil ana üssümüz olacak”

Diyarbakır OSB Başkanı Aziz Odabaşı: Üç kurum olarak Erbil’de kurmayı planladığımız Ticaret Merkezi ile Orta doğu pazarına girmek istiyoruz.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Aziz Odabaşı, Erbil ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte Erbil’de ticaret merkezi kurulması için kolları sıvadı. Erbil Valiliği ve Türkiye’nin Erbil’deki konsolosluk yetkilileri ile görüşen Diyarbakır ve Erbilli sanayicilerin talebi olumlu karşılandı.

Erbil’de geçen hafta yapılan “Uluslararası Erbil Yapı İnşaat Fuarı”na 13 firmayla katıldıklarını ifade eden Odabaşı, “OSB standımızda firmalarımıza ürünlerini tanıtma fırsatı verdik. Bu Türkiye’deki OSB’ler açısından belki de bir ilktir. İşletmelerimiz ürünlerini sergiledi ve iş bağlantıları kurdu. Bu bizim için örnekti. Sırada Afrika, Türki Cumhuriyetleri ve Rusya’daki fuarlar var. OSB standımızda sanayicilerimiz kendi ürünlerini sergileyecekler” diye konuştu.

Erbil’de Ticaret Merkezi kurma hedefi

Ortadoğu pazarına Erbil üzerinden açılmayı planladıklarını belirten Diyarbakır OSB Başkanı Aziz Odabaşı, şöyle devam etti: “Diyarbakır ve Erbil Ticaret Odaları ile birlikte Erbil’de bir ticaret merkezi kurulması için Erbil Valisi ile görüştük. Olumlu karşılandı. Diyarbakır’da ve OSB’mizde üretilen ürünlerin sürekli sergileneceği ve tanıtılacağı bir yer olacak bu ticaret merkezi. Açık bir fuar niteliği taşıyacak.”

“Yatırımcılardan Diyarbakır’a yoğun ilgi var”

Odabaşı, Diyarbakır OSB’de 202 firmanın faal olduğunu, ağırlıklı olarak tekstil, mermer ve gıda sektörünün bulunduğunu söyledi. Son aylarda Diyarbakır’a yatırım için gelenlerin sayısında artış olduğunu kaydeden Odabaşı, şöyle konuştu: “Diyarbakır OSB’ye 1.5 ay için yoğun bir ilgi var. Organize Sanayi Bölgeleri Derneği ile Türkiye’nin en büyük 7 OSB başkanı Diyarbakır’a gelerek, 3 gün boyunca yatırım fırsatlarını araştırdılar. Aynı zamanda kadim kentimizin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdiler. Kendilerine 6. Teşvik Bölgesi’nde yer alan Diyarbakır’daki fırsatları anlattık. Verimli bir görüşme oldu.”

“Diyarbakır’a yatırım yapan kazanır”

“Diyarbakır’da yatırımcıya büyük kolaylıklar sağlanıyor” diyen Odabaşı, şunları kaydetti:

“Öncelikle burada yatırım yapmak isteyen yatırımcının 10 milyon liralık bir yatırım yapması halinde 10 yılda geri dönüşü 12 milyon liradır. Sigorta, gelir vergisi muafiyeti, arsa muafiyetleri bu fırsatların belli başlıcaları. Gebze’de 1 dönüm arazinin bedeli 1 milyon lira. Bu parayla burada fabrika kurulur. Bu fırsatları OSB başkanlarımıza söyledik. Diyarbakır’daki bu olanaklardan haberdar olmadıklarını ve bundan sonra yatırım için geleceklerini ifade ettiler.”

Kaynak: T24/ Veysi Polat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler