ONUR AKBAŞ YAZDI: DİPLOMATİK MEZHEP CENNETE GÖTÜRMEZ

ONUR AKBAŞ YAZDI: DİPLOMATİK MEZHEP CENNETE GÖTÜRMEZ

Ngazete yazarı Onur Akbaş'ın yeni yazısı; 'Diplomatik Mezhep Cennete Götürmez'

    Dünyanın kırsalı olan bir coğrafyada kim olduğunuzdan ziyade önce kim olmadığınızı anlatmak zorundasınız.  İlahiyatçı değilim ama teoloji üzerine okuyorum. Siyasetçi ya da diplomat değilim ama dünyaya duyarlı bir bireyim. 

     Gerek okumalarım gerekse gözlemlerim beni mezhepler konusunda şu noktaya getirdi. Amelde veya itikatta bir yol tutar adına da mezhep meşrep her neyse dersiniz. Ama Arap ithali ve emevilik icadı Sünnilik, İngiliz icadı Vahhabilik, şu sıralar haricilik uzantısını da andıran vahşi ve bedevi selefilik, İran ateşgedeliğinin örtüsü Şiilik hepsi siyasi bir mezhep olmakla birlikte şahsım adına ahirette benim için hiçbir karşılığı yoktur.  Bunu da Ermenistan’ın Azerbaycan’daki soykırım ve işgal teşebbüsünde gördük.

     H.z. Hasan ve H.z. Hüseyin’i küfeye çağırdıktan sonra Emevilerden korkarak Peygamber torununu satan ve sonra da onların şehadetine ağlayan Küfeli zihniyetin devamı İran ve vahşi Ümeyyeoğullarının müşrik zihniyetini temsil eden Arap ülkeleri sadece Türk olduğu için Azerbaycan’ı satmıştır. Bu durum göstermektedir ki onlar da mezhepleri de islam dışıdır. 

BİR KİTAP

Sevgili Meliha Yıldırım’ın “ Zaman O Zaman Değil” kitabından bahsediyorum. Konusu kendi kurgusu olan eser postmodern yahut modernist kurgu zemininde çok yazıldı ama teması edebiyat tarihi olan metinler ancak gerçek edebiyatseverlerin özlemini duyduğu metinlerdir. Böyle bir ziyafet sunduğu için sevgili Meliha Yıldırım’a edebiyatseverler ne kadar teşekkür etse azdır.

MELİHA YILDIRIM KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi İİBF mezunu olan Yıldırım, uzun yıllar boyunca bankacı olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra Cer Modern Sinema TV Senaryosu ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Atölyesi seminerlerine katıldı. Aylık Kültür Sanat Haritası Dergisi'nde söyleşileri, Karahindiba ve Patika dergilerinde öyküleri yayınlanan Yıldırım, Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği ve Ankaralı Gezginler Grubu üyesidir.

 onurakbastde@gmail.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler