Onur Akbaş Yazdı: Her Bayram Tazelenen İnek Tapıncına Dair

Onur Akbaş Yazdı: Her Bayram Tazelenen İnek Tapıncına Dair

İslamofobi üzerinden azıcık da batılı gözükme adına bir alternatif din olarak inek/boğa tapıncını seçtiniz, bari seleflerinizin rivayeti üzerinden yürüseydiniz. Ne bileyim çevre kirliliği, kontrolsüz kabalık ya da nobranlıklar falan. Hayatınızda konuşman

Efendim bugün itibariyle bir Kurban bayramını da geride bıraktık. Sadece bu ülkenin havasında suyunda olan bir durum mudur? Ya da internet adlı sanal dünyanın kablosundan, ağının örülüşünden midir bilinmez, her tribüne oynamak isteyen “karşı” olarak tayin edip karşısına dikildiği tribünün kutsalına/değerine saldırır. Buna trol diyorlar ama bu kelime bahsi edilen varlıkların karakterine ağır ve havalı geleceğinden ben değnekçi tabirini tercih ediyorum. Genellikle medyada ya da toplumda bir varlık gösterememiş sağda ise köfte ekmek parasına cihatta yerini alan solda ise bira karşılığı yoldaşlığa soyunan ilkesiz idealsiz takımı bu değnekçilerin en ucuza gidenidir. Tarikatına vakfına locasına ya da sendikasına göre makam mevkiden şöhrete ödeme ve fiyatlandırmalara göre bu değer ve sınıf değişir. Bunların bir dönem sol cenahta bulunan ana akım medyada görünmüş olanları ya da bir dönem popüler ama şimdi bir kenarda bir ayağı çukurda Azrail ile son tangoyu yapmak için bekleyen sanatçı eskisi, satmayan yazar takımı, küpelisi müpelisi, ilk döneni, son geleni falan filan bu değnekçilerin bu şeritte önde gidenleridir.  Cübbelisi, en ortadoksundan ağız dolusu hakareti cihat addeden en kullanışlı otuz bir mart artıkları içinde alaylı ulema takımı, şalvarlısı, misvaklısı (bir yaşam tarzına değil belli unvanlara gönderme olmakla beraber değnekçinin yaşam tarzı olmaz) jette uçanı, Pensilva’ya kaçanı, at üstünde gezeni, fes giyeni bahsini ettiğim bu değnekçilerin sağ şeritte önde giden cinsleridir.

Söz konusu kurban bayramı olunca birinci tip güruhun önde gidenleri arasında ana akım medyadan kovulmuşlar ilk sırayı aldı. Ücret şöhret olunca iş de ona göre oluyordu tabi. Bırakın İslam’ı seküler manada kuramsal hiçbir derinliği olan düşünceden haberi olmamış olsa da anlamamış ama zekasının beş altı kat üstünde konuşanlar bu bayram fazla prim yapamadılar. Zaten kovulma gerekçeleri siyasi olmaktan fazla reyting sorunuydu bazısının.

Konudan sapmayalım. Neticede hayvan severliği otçulluğa bağlayan ama et yiyen hayvan severi hayvan severden saymama da bizdeki seküler ortadoksların işi. Neymiş efendim kan akacağına eğitime harcansaymışmış yok şuraya bağışlansaymış falan. Anladık mevzu ticari, entelektüel bir sorgulamaya girmek, öznesi siz olan bir iletiyi ciddiye almak olacağından böyle şeylere benim de bu yazıyı okuyanların da vakti yok. Yahu en azından insan altı ay öncesinden bir hazırlık yapar, sırf İslamofobi üzerinden azıcık da batılı gözükme adına bir alternatif din olarak inek/boğa tapıncını seçtiniz, bari seleflerinizin rivayeti üzerinden yürüseydiniz. Ne bileyim çevre kirliliği, kontrolsüz kabalık ya da nobranlıklar falan. Hayatınızda konuşmanız gereken en son alan eğitimken; hangi dahi verdi size bu aklı? Ne oldu? Bir kurban fiyatı para basıp et çimlendiğiniz “otlangaç”larda boy boy fotoğrafınız çıkınca sizin alternatif din de mabedinde patladı.

onurakbastde@gmail.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler