ON Numara Çekilişi'ndeki 'Fısıldama' İçin Açıklama

ON Numara Çekilişi'ndeki 'Fısıldama' İçin Açıklama

On numara çekilişinde numara fısıldamayla ilgili yapılan açıklamada, fısıldanan şeyin rakam ya da sayı değil, ses ve müzik olduğu öne sürüldü

On Numara çekilişinde fısıldama ile ilgili Şisal şirketinden açıklama geldi. Fısıldama doğrulanırken, rakam ya da sayı değil, ses  ve müzik diye fısıldandığı belirtildi. Firma avukatı Eda Yusufoğluları tarafından yapılan açıklamaya göre konu T.C. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanlığı’na iletilerek, ses ve müzik olduğu sonucu tespit ettirildi.

N Gazete olarak, cevap ve düzeltme hakkına saygı gereği bize iletilen açıklama şu şekilde:

 

Sayın Yetkili,

Müvekkil Şirketin düzenlediği şans oyunlarından On Numara’nın 28.09.2020 tarihli çekilişine ilişkin olarak, 19.10.2020 tarihinde yayınlamış olduğunuz haberiniz ile canlı yayınlanan çekiliş sırasında ekranda görünmeyen bir sesin “8” ve “32” diye fısıldadığını ve ardından küreden bu numaraların geldiği isnat edilmiştir. Bahsi geçen video üzerinde kesintiler yapılmış olup tekrarlayan yanıltıcı alt yazılar ile kamuoyu nezdinde çekilişlerde şaibe yapıldığı algısı yaratılarak, gerçeğe aykırı şekilde Müvekkil Şirkete ve çekilişte yer alan herkese suç isnat edilmektedir.

 

Esasen çekiliş esnasında sunucu, kulaklığına gelen yoğun sesten ötürü reji ekibine “ses müzik” uyarısıyla bilgi vermektedir. Sesin sahibi de Müvekkil Şirket’in çekiliş sunucusudur. Tüm soru işaretlerinin ortadan kaldırılması adına ilgili video T.C. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanlığı’na sunularak,  içerik ve  ses analizi konusunda alanında uzman bir ekip tarafından detaylı olarak incelenmiştir. İnceleme neticesinde hazırlanan ekli raporda video kaydının üçüncü dakika yirmi ikinci saniyesinden itibaren fısıltı ile söylenen iki kelimenin sırası ile “SES” ve “MÜZİK” kelimelerinin olduğu görüşüne varılmıştır.

Gerçek bilgi ve belgelere dayanmaksızın gerçek dışı haber yapılması yayıncılık ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Hatırlatmak isteriz ki Müvekkil Şirket tarafından yürütülen tüm çekilişler Milli Piyango İdaresi, Noter ve Sisal Şans yetkilisinin katılımıyla oluşan bir heyet huzurunda kamuya açık olarak şeffaf ve üst düzey güvenlik tedbirleri alınarak düzenlenmektedir.

 

Bu nedenle Müvekkil Şirket hakkında yapılan haber tümüyle gerçek dışı olup kamuoyu nezdinde başta Müvekkil Şirket olmak üzere çekilişte görev alan herkesin itibarını zedelemektedir.

 

Bu kapsamda haberinizin yayınlandığı mecrada kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve oluşacak yanlış kanaatlerin düzeltilmesi amacı ile yukarıdaki açıklamaların haberin yayınlandığı sayfa ve sütunlarda hiçbir değişiklik yapılmaksızın, aynı puntolarla derhal aynı şekilde yayınlanmasını ve ayrıca Müvekkil Şirket aleyhine yapılan bu tip asılsız yayınlara son verilmesini, aksi takdirde tarafımızca her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı tarafınıza ihtaren bildiririz.

Saygılarımızla,

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler