Ömer Çelik: Erdoğan talimat verdi

Ömer Çelik: Erdoğan talimat verdi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonrası ilk AKP MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Erdoğan’ın seçim mesajının anlaşılması için çalışılması talimatı verdiğini söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik partisinin seçim sonrası ilk MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada seçim sonuçlarıyla ilgili olarak "Sayın Cumhurbaşkanımız, bütün birim başkanlarına, beldelerde, ilçelerde ve illerde vatandaşımızın bize verdiği mesajın tam olarak anlaşılması için tüm çalışmaların yapılması talimatını vermiştir" dedi.

AKP’nin seçimlerde başarılı olduğunu söyleyen Çelik, “Dünya demokrasi tarihine geçecek bir başarıdır bu. AK Parti 15’inci kez büyük milletimizin teveccühüne layık olarak seçimlerden birinci çıkmıştır” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tartışılmasına karşı çıkan Çelik “Türkiye sistem değişikliğini gerçekleştirdi. Referandumda, genel seçimde ve yerel seçimde üst üste onaylandı. Bu sistem yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Erdoğan’ın verdiği talimat çerçevesinde çalışmaları gerçekleştireceklerini söyleyen Çelik, AKP’nin 28’inci istişare ve değerlendirme toplantısının 26-27-28 Nisan’da Kızılcahamam’da yapılacağını söyledi.

Çelik “Toplantıya MYK MKYK üyeleri, Bakanlar Kurulu, gençlik kolları MYK’sı, kadın kolları MYK’sı, büyükşehir belediye başkanlarımız, il belediye başkanları katılacak, ilçe belediye başkanları ve belde belediye başkanları toplantıya davet edilecektir. Böylece henüz bir ay bile geçmeden bu değerlendirme kapsamlı şekilde yapılacaktır” diye konuştu.

İSRAİL SEÇİMLERİ

Çelik İsrail seçimlerini yakın takip ettiklerini belirterek "Netanyahu yolsuzlukları unutturmak için Batı Şeria’daki işgali meşrulaştıracağına dair yaklaşımda bulundu. Maalesef tabi bunun gerisinde ABD Başkanı'nın Kudüs kararı ve Golan Tepeleri konusunda pervasız yaklaşımları cesaretlendirmesi vardır. Önümüzdeki dönemde daha sağ duyulu şekilde ilerlemesi için Türkiye gerekli girişimi yapacak" dedi.

İTALYA PARLAMENTOSU'NDA ERMENİ SOYKIRIMI YASA TASARISI

AKP Sözcüsü Çelik, İtalya parlamentosundaki Ermeni soykırımı yasa tasarısına değinerek "Bu önergeyi şiddetle kınıyoruz" dedi.

Çelik "Ermeni diasporasının oyununa geliyorsunuz. Katliamlarla yüzleşmekten bahsediyorsanız, kendi tarihinizle uğraşın diyoruz" diye konuştu. Çelik "İtalyan dostlarımıza hatırlatıyoruz. Önümüzdeki dönemde göç krizi, NATO, terörle mücadele başta olmak üzere pek çok işbirliği gereken konular vardır. Siyasetin varlık sebebi maliyetleri azaltmaktır. Bu şekilde Türk İtalyan ilişkilerinde geri dönülmez hasarlara yol açabilecek, geçmişi yanlış kurcalayan bu tutumun yanlış olduğu bir kere daha sağ duyu ile hatırlatıyoruz" ifadesini kullandı.

İSTANBUL SEÇİMLERİ

Çelik AKP'nin İstanbul'da tüm sandıkların sayılması talebinin kabul edilmediğini belirterek "Reddedilmesi berraklaştırmadı, daha kaotik bir durum ortaya çıktı. Genel başkan yardımcımızın açıkladığı gibi olağanüstü itiraza başvuracağız" dedi.

Çelik şunları söyledi:

"İtiraz hukuki midir? Evet hukukidir. Olağanüstü itiraz yine kanun koyucunun cevaz verdiği bir yoldur. Bizim arzumuz seçim sonucunun ortaya çıkmasıdır. Ankara’da gördük. itirazlarımızı yaptık. Netice itibariyle YSK karar verdi. İlgili aday mazbatasını aldı. Tebrik edildi ve netice itibariyle mazbatasını aldıktan sonra Anıtkabir’e gitti. Sahte bir unvan yazmak için Anıtkabir defterini suiistimal etmedi. Ankara yeni belediye başkanı ile tanışmış oldu. Bu sürecin aynı şekilde İstanbul’da berraklaşması gerekiyor."

AA'DAN 'ÖZÜR DİLEMEYE' DAVET ETTİ

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun AA'ya ve ana akım medyaya yaptığı eleştirilerin tehdit olduğunu öne süren Çelik "Kendilerini özür dilemeye davet ediyorum" dedi.

Çelik "YSK’ya dönük tehditleri nedeniyle, Anayasa’yı yeniden okumaya ve YSK’yı oluşturan hakimler, AA’nın ailesini, medya patronlarının ailelerini tehdit eden CHP adayını yaptığı bu tehditler, aileleri hedef göstermesinden dolayı özür dilemeye davet ediyoruz. Bunu kamuoyu açık şekilde beklemektedir" ifadelerini kullandı.

"Sosyal medya üzerinden bazı karanlık tipler provokasyon çağrısı yapmaya devam ediyorlar" diyen Çelik "Her türlü kaosun içinde aynı tipler vardır. Bunlar 10-20 tane isim, bunların adını anmak istemiyorum. Ortadoğu’da Türkiye’nin garantörü olduğu her adımda bunlar karşımıza çıkarlar. Bu çevreler sürekli olarak Türkiye’yi hedef gösterirler. Bu seçimde de bir aktivite içinde oldukları görülüyor fakat bu sefer de tabi bu tavırları boşa çıkacak" dedi. 

BOLU BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ

Bolu'da CHP'li belediye başkanının kentte yaşayan Suriyelilere yardımı kesmesini eleştiren Çelik "Yurtdışında bir takım belediye başkanları vardır. Bunlar aşırı sağcı kafaya sahiptirler. Onların Türklere, Müslümanlara mültecilere karşı kullandığı dilin aynısıdır. Ve bu ilk defa oluyor.

Üstelik bu belediye başkanı Kuran-ı Kerim'i öperek göreve başlıyor. Kendisini o öptüğü Kuran-ı Kerim'i okumayı davet ediyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler