Ömer Çelik: Arınç'ın Görüşleri Doğru Bulunmadı

Ömer Çelik: Arınç'ın Görüşleri Doğru Bulunmadı

AKP'li Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifasıyla ilgili olarak "MYK'mız görüşlerinin doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahip" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'a ilişkin, "MYK’da bu konu değerlendirildi. Arınç’ın kamuoyunda çok fazla ön plana çıkan görüşleri MYK’mız tarafından kabul edilmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir” açıklamasını yaptı.

AKP Sözcüsü Çelik, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifa etmesinin de toplantıda gündemlerinde olduğunu belirten Çelik, “Kendileri istifalarını sundular, Cumhurbaşkanımız da kabul ettiler. MYK’da bu konu değerlendirildi. Arınç’ın kamuoyunda çok fazla ön plana çıkan görüşleri MYK’mız tarafından kabul edilmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir” dedi.

"GEMİMİZDE YAPILAN ARAMAYI ŞİDDETLE PROTESTO EDİYORUZ"

Libya açıklarından Türkiye bandıralı kargo gemisinin Almanya askerleri tarafından Türkiye’nin ve kaptanın izni olmadan arama yapmasına ilişkin Çelik, “Alman savaş gemisi tarafından gemimize çıkılarak yapılan aramayı şiddetle protesto ediyoruz. Bu aramalar hukuk dışı korsan aramalardır. Son derece yanlış bir iş yapmışlardır” diye konuştu.

AKP Sözcüsü Çelik’in konuşmasından satır başları şöyle:

ARINÇ'IN İSTİFASI: Arınç istifasını sundu. Cumhurbaşkanımız kabul etti. MYK'mız Sayın Arınç'ın kamuoyunda öne çıkan görüşlerinin, yaklaşımlarının kabul edilmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir.

REFORM, KILCAL DAMARLARA ULAŞMAK DEMEK: Reform eylemini, Türk siyasi hayatına paketlerle uygulamalarla ortaya koyduk. Reform demek, demokrasinin toplumun tüm kılcal damarlarına ulaşması demektir. Dolayısıyla reform süresi demokrasinin derin sürecidir. Toplumun çıkarları değişir, vatandaşımızın taleplerinin devletimize yansımasında yeni ihtiyaçlara gerek duyulur.

PATRIOT ALMAYA HAZIRIZ: İktidara geldiklerini S-400'leri iptal edeceklerini söylüyorlar. Türkiye bunu bir ihtiyaç olduğu için aldı. Müttefiklerimizden patriot almak istedik, satmadılar. Türkiye'nin hava savunma sistemi için acilen tedarik etmesi gerekiyordu. Halen de söylüyoruz patriot almaya hazırız.

LİBYA: 'Libya'dan çekilin' diyorlar, bu daha tehlikeli bir şey. 'Libya'ya, Azerbaycan'a dönük ambargonun Türkiye tarafından delindiğine dair haberler çıkıyor' deniyor. Bu haberleri yapan kara propagandaları dillendirmek ana muhalet partisinin işi midir? Türkiye'nin milli çıkarlar için bu kara propagandalarla mücadele etmesi gerekmiyor mu? 

 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler