Ömer Çelik: AP'nin kararı bizim açımızdan hükümsüz

Ömer Çelik: AP'nin kararı bizim açımızdan hükümsüz

AK Parti Sözcüsü Çelik, Avrupa Parlamentosu'nun kararına ilişkin, "Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar bu" ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerinin askıya alınmasına ilişkin raporu kabul etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AP'nin kararına ilişkin, "Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren Türkiye Raporu’nu kabul etmiş. Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar bu" açıklamasını yaptı.

Çelik şu ifadelere yer verdi:

"Bu itibarsız karar, AP’nin artık aşırı sağın ideolojik güdümüne girdiğinin ilan edilmesidir. AP demokratik gelişmeye açık ve destekleyici kararlar almaktan uzaklaştı. Aşırı sağın dar penceresinden bakıyor dünyaya.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Meclisimiz bombalandı. AP parlamentomuzla dayanışma için ziyarete bile gelmedi. AP başkanı aylar sonra geldi. Ama darbeci liderlerle çalışmakta hiçbir mahsur görmüyorlar.

Halkımız darbe girişimine karşı demokrasiyi korumak için her türlü bedeli ödedi. Bu dünya tarihine geçecek emsalsiz bir duruştur. Bunu anlamaktan uzak AP’nin verdiği kararın zerre kadar itibarı yoktur.

Biz demokrasi için bedel ödeyen bir milletiz. Demokrasimiz hakedilmiş bir demokrasidir. Bu uğurda Başbakan Menderes ve bakanlarımız şehit oldu. 15 Temmuz’daki darbe girişiminde şehitlerle ve gazilerle koruduk demokrasimizi."

Erdoğan: Kararların hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun 'müzakerelerle' ilgili kararını daha önce canlı yayında değerlendirmişti. Erdoğan, "Avrupa Parlamentosu'nun aldığı bu kararların hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Bunlar kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. AB ikiyüzlülüğün tarihini yazmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler