OLAY SAVCI İÇİN TUTUKLAMA KARARI

OLAY SAVCI İÇİN TUTUKLAMA KARARI

Eski Savcı Ferhat Sarıkaya hakkında flaş karar

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca (HSK) geçen hafta meslekten ihraç edildikten sonra gözaltına alınan ve iki gün önce gözaltı süresi 4 gün uzatılan eski Cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkayaemniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla tutuklanma istemiyle Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. 

Eski savcı Ferhat Sarıkaya, Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Umut Kitabevi'nin bombalanmasından sonra hazırladığı iddianameyle gündeme gelmişti. Sarıkaya, iddianamede o dönem Genelkurmay Başkanı olmaya hazırlanan Yaşar Büyükanıt'ın ismini geçirmişti. Sarıkaya, Büyükanıt'ın isminin  dosyaya dahil edilmesini daha sonra davaya bakan ve darbe girişimi sonrasında tutuklanan Yargıtay üyesi Hâkim İlhan Kaya’nın istediğini söylemişti. Sarıkaya, İlhan Kaya’nın kendisine Fethullah Gülen'in “Böyle bir kahraman çıkmış, kendisine ve ailesine ölünceye kadar bakılacak, bu da size bir vasiyetimdir” dediğini söylemişti.

Ferhat Sarıkaya, 12 yıl önce, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi genel sekreteri Enver Arpalı'nın cezaevinde intihar etmesine yol açan "yolsuzluk" soruşturmasını da "paralel örgüt tarafından organize edildiğini" itiraf etmişti.

Darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı sebebiyle hakkında soruşturma açılan Ferhat Sarıkaya itirafçı olmuş, 2016 yılında açığa alınmıştı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca (HSK) geçen hafta Sarıkaya'yı meslekte ihraç etmişti.

İhraçtan bir gün sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sarıkaya hakkında ''FETÖ üyeliği'' suçlamasıyla soruşturma başlatmış, eski savcı 2 Kasım'da gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler