ODTÜ rektörü sessizliğini bozdu

ODTÜ rektörü sessizliğini bozdu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nde geleneksel Uluslararası Bahar Şenliği'nin rektörlük tarafından iptal edilmesinin yankıları sürüyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nde geleneksel Uluslararası Bahar Şenliği'nin rektörlük tarafından iptal edilmesinin yankıları sürüyor.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşesinde, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök'ün, bahar şenliklerinin iptal edilmesiyle ilgili olarak kendisine gönderdiği mesajı paylaştı.

"MARKSİST, LGBT, AŞIRI SOL..."

Rektör Kök, konuyla ilgili olarak öğrencileri suçlarken, Zeyrek'e şu açıklamayı yaptı:

“Öncelikle biz şenlikleri iptal etmedik. Tam aksine biz UGT'li öğrencilerle Devrim Stadı konserleri de dahil her konuda anlaştık. Ancak sonra bu grup LGBT, Marksist, Aşırı Sol, HDP gruplarla toplantı yapıp bu karardan vazgeçtiler. Tüm alanları istediler. İsteklerinin toplam maliyeti 1 milyonun (TL olsa gerek) üstünde. Traktör bile istediler. Hiçbir zaman yasakçı bir tutumumuz olmadı yönetimce. Bizler sizlerden daha fazla ODTÜ'lüyüz. Mesela ben 35 senedir ODTÜ'deyim. Neyin ne olduğunu herkes kadar bilirim. Bu arada daha önce de şenlik yapılmadı ODTÜ'de.”

Şenliklere destek olacağını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i de hedef alan Kök, "3 yıldır hiçbir isteğimize olumlu yanıt vermeyen, saldırgan köpekler konusunda bizi yalnız bırakan (ODTÜ'de kimse yollarda dolaşamıyor), çöplerimizi toplamayan Çankaya Belediyesi'nin bu desteğinin de bizi çok şaşırttığını paylaşmak isterim. Şenlik desteğinden (!!!) önce belediye olarak yapmaları gerekenleri yapsa çok mutlu oluruz" dedi.

 

"ŞENLİKLERİ YAPTIRMAYAN REKTÖR"

"Prof. Kök'ün mesajından anladığım, sadece bazı yerlerin kullanımı konusunda bir anlaşmazlık var" diyen Zeyrek ise, Rekör Kök'ün açıklamalarını yazısında şöyle değerlendirdi:

"Hepimiz genç olduk, hepimiz gençliğin ateşi ile tavizsiz tavırlar içine girdik.

Bir üniversite rektörünün, üniversitesindeki o gençleri 'LGBT, Marksist, Aşırı Sol ve HDP' olarak sınıflandırmak yerine, ağabeylik ederek, hoşgörü göstererek orta yolu bulmaya çalışması, gençleri dinlemesi, doğru yöne yönlendirmesi, çözüm odaklı yaklaşması daha doğru olmaz mı?

Sürecin sonunda bahar şenliği yapılmazsa ve 33 yıllık bir gelenek sona ererse, gelecekte kimse o öğrencileri anımsamayacak. Ancak Prof. Kök tarihe (kimin haklı kimin haksız olduğuna dahi bakılmadan) 'şenlikleri yaptırmayan rektör' olarak geçecek.

Belki bana gönderdiği mesajdaki gibi 'ben haklıydım' diyecek, karşı tarafı suçlamaya devam edecek ve böyle anılmak kendisini hiç rahatsız etmeyecek.

Belki de emeklilik yıllarında o ifade sürekli karşısına çıktığında hep vicdanen rahatsız olacak.

Oysa, bahar, hele ki şenlikli geçen bir bahar çok iyidir.

Herkesi neşede buluşturur.

Rektörlere de iyi gelir gençlere de…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler