O ülkeden resmen akın var! Sadece 4 ayda yüzde 48 arttı

O ülkeden resmen akın var! Sadece 4 ayda yüzde 48 arttı

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Vali Karaloğlu, "Son yıllarda İngiliz turistler artan oranlarda Antalya'yı tercih ediyor. Geçen sene Antalya'daki İngiliz vatandaşların artış oranı yüzde 69. Bu sene ilk dört ayda yüzde 48 artış var. İngiliz turistler Antalya'yı yeniden keşfediyor diyebiliriz" dedi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için Antalya'ya gelen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, beraberindeki heyetle birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Büyükelçi Chilcott, Türkiye'deki güneybatı turunu tamamlamak üzere olduklarını belirtti.

Tur kapsamında valileri, kaymakamları, belediye başkanlarını ve emniyet müdürlerini ziyaret ettiklerini dile getiren Chilcott, bu ziyaretlerde makamlara İngiliz vatandaşların bu bölgelerde yaşayabilecekleri sorunlar konusunda desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini dile getirdi. İngiliz vatandaşların güvenli ve eğlenceli zaman geçirmelerini hedeflediklerini aktaran Chilcott, "İngiliz vatandaşların korunması açısından bize karşı olan açıklık ve işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle bu yıl turizmle ilgili beklentilerimizi işbirliği yaparak ilerletmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Chilcott, "Ziyaretlerimiz sırasında şehir merkezlerinde daha fazla güvenlik kamerası kullanılıyor olmasını fark ettik. Turizmin daha fazla yaşanıldığı yerlerde polis sayısının da arttırıldığını gördük. Terörle mücadele uzmanlarımızdan aldığımız bilgilere göre turist giren bölgelerde güvenliğin çok yoğun bir şekilde sağlandığını öğrendik" değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler