O GECE NELER OLDU?

 

 

Evet , evet bahsettiğim tam da o gece. Nefeslerin tutulduğu, gözlerin dört açılıp kulakların YSK’dan gelecek o sonucu beklediği gece.  24 Haziran 2018 gecesi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi seçimlerinin yapıldığı günün  gecesinden bahsediyorum. O gün bugündür Facebook ve Twitter ilginç iddialar ile çalkalanıyor. Kimilerine göre Abdullah Gül’e giden (İbrahim Kalın –Hulusi Akar) gibi -  Muharrem İnce ve Meral Akşener’e de ekipler gitti. Kimilerine göre,  İnce ve Akşener tehdit edildi. Daha ileri gidenlere göre; İnce kaçırıldı. Kimilerine göre İnce Swiss Otel’in Kral Dairesinde efkarlanıp  içkiyi fazla kaçırdı ve kameraların karşısına çıkamadı….Ve daha neler neler…İddialar çok!

Peki ama neden?

1. Eğer siz oy kullandıktan sonra, ‘ YSK’ya gidiyorum. Avukatlara da cübbesini alan YSK’ya gelsin’ deyip gitmezseniz ve cübbesi elindeki avukatlar arabalarının içinde  YSK önünde sizi bekler ve bulamazlarsa ‘her şey’ düşünülür.

2. Eğer siz tam 17 saat size oy veren ve ‘yüzde 30 oy aldım. Partimin üzerinde ile’ övünüp yüzde 30 seçmen sizi ararken , bırakın onlara teşekkür edip bilgi vermeyi , nerede olduğunuzu bile saklarsanız ‘her şey’ düşünülür.

3. Bir gazeteciye daha oyların sayımı bitmeden saat 00.32’de,  daha 150 bin sandık açılmışken ve daha açılacak 40 bin sandık varken ve bu yaklaşık 12 milyon oya karşılık ve seçmenin yüzde 20’sinin oyu demekken , ‘adam kazandı’ diye mesaj atıp,  sonra da (24 saat sonra)  bu gazeteciye  ‘dost mesajı’ ifşaa etti diye sitem ederseniz,  anında ortaya çıkıp tepki koymaz ya da hemen tekzip edip açıklama yazmazsanız ‘her şey’ düşünülür.

4. 
Yine aynı saatte Bülent Tezcan ile birlikte CHP adına bir ekip,  seçim sonuçlarını ilan edip YSK’nın resmi açıklamasını bile beklemeden seçim sonuçlarını açıklayıp kaybedildiğini kabul ettiğini açıklarsa, ‘her şey’ düşünülür.

5. Aynı paralelde , ‘YSK’nın önünden beni jiletle kazırlar’ deyip, bütün gece kimsenin görmediği Meral Akşener ortadan kaybolursa, ‘her şey ‘düşünülür.

6. ‘Ana muhalefet YSK’ya gitmeyip sonucu kabullenince ben de gitmedim’ diyen ama Ana muhalefetin adayı varken kendisi de Başkan olmaya aday olan Meral Akşener 48 saat sonra seçmenin ve Türkiye’nin karşısına çıkarsa, ‘her şey’ düşünülür.

Evet bu sorulara ve daha fazlasına cevap arayan Türkiye’nin yüzde 48’ine hem Muharrem İnce’nin, hem de Meral Akşener’in söyleyeceği şeyler olmalı. En azından Muharrem İnce,  Türkiye’nin dört bir yanından seçim kampanyasına biriktirdiği harçlıkları gönderen o tertemiz duygular ile kendisinden gelecek bekleyen gençlere bir şeyler daha söylemek mecburiyetindedir. Yoksa Sayın İnce,  kim CHP adayı olsa zaten Türkiye’nin bu günkü atmosferinde bu yüzde 30 oyu alırdı.

Son olarak iddia edildiği gibi halktan bağış toplayarak söz konusu Otel’in Kral Dairesi’ni o gece kapattıysanız, bunun da hesabını size ümit bağlayan ve sizi ümit görenlere anlatabilmelisiniz.

Biz ‘O gece neler oldu?’ sorusuna cevap aramaya devam edeceğiz. Siz her ne kadar Marmaris’te tatil yapsanız da? Ya da siz Meral Akşener bir çıkın o gece nerede olduğunuzu ve duygularınızı detaylı paylaşın hiç olmazsa….O kadar tülbent topladınız. Onlardan müze yapacağınızı söylemiştiniz. Bir tarih öğretmeni olarak tarihe bir not düşün….Size binlerce tülbent ile koşanlar sizden daha fazla cümle kurmanızı bekliyor. Bekliyoruz…Biz yazmaya devam edeceğiz.

MHP nasıl beklenmedik şekilde oylarını arttırdı? Ak Parti hem oy kaybedip, hem nasıl Başkan seçtirdi? Seçmen Ak Parti’den uzaklaştı ama Tayyip Erdoğan nasıl toplumdaki genel eğilimi kendinde topladı? Seçim sonuçları Türkiye’de yeni dönem arayışını neden başlatmadı? Cumhurbaşkanı adayı olanlar milletvekili olma şansını kaybederken, bu doğrultuda Muharrem İnce ve Meral Akşener siyasette hem bu kadar etkinken, hem de nasıl bir siyasal boşluğa düşmüş oldular?  HDP ile ilgili şaşırtıcı sonuç ve seçmenin stratejik seçimi HDP’yi Türkiye Partisi yaptı mı?  

Her seçim bir güç yarışıyken, çelişkilerin yaratıldığı ve olduğu bir ortamda;  o geceki olayların iyi değerlendirilmesi önemlidir. Bu sorular ve bu çelişkiler üzerinde durarak,  ortaya çıkan güç çekişmesinde ne gibi alternatiflerin meydana geleceği konusunda beyin jimnastiğine ihtiyaç ortadadır.  ‘Devlet aklı’ ne demektedir?  Yoksa yeni dönemde ‘Devlet’li bir Ak Parti iktidarı ile mi karşı karşıyayız. Ki Erdoğan İlk görüşmesini , seçim sonuçlarını alır almaz hemen Devlet Bahçeli ile yapmıştır. Ki kendisini o gece ilk kutlayan siyasetçi de Devlet Bahçeli’dir. Peki yeni dönemde Erdoğan kimlere ‘git’ diyecektir? Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum